BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.435,42
HABER /  DÜNYA

TSK kaçakçılara geçit vermiyor

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında 100-150 kişilik atlı grubun kaçakçılık girişiminin engellendiğini açıkladı. <br/>Genelkurmay Başkan...

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında 100-150 kişilik atlı grubun kaçakçılık girişiminin engellendiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye Hududunda, 2’nci Hudut Alay Komutanlığı(Narlıca/Hatay) Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, hudut hattında termal kamera ile yapılan gözetlemede, 17 Eylül 2013 tarihinde saat 20.30 sularında, yaklaşık 100-150 atlı kaçakçı grup tespit edildiği belirtildi. Kaçakçıların Suriye tarafında toplanarak müteakiben sınıra doğru ilerlemeye başlandığına dikkat çekilerek şöyle denildi:
"Grubun olduğu bölgede görevli takviyeli bir Piyade Takımı, iki Keskin Nişancı Timi, iki Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA), bir Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT), iki Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA), bir Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) ve bir tank ile geçiş noktalarında tıkama yapılmış ve sürekli araç manevralarıyla yaklaşma istikametleri kapatılmıştır. Müteakiben aynı bölgede Bükülmez Hudut Karakolundan gelen bir manga kuvveti ve bir TTZA ile Kuşaklı Köyü girişinde ve derinlikte görev yapmak üzere bölge takviye edilmiştir. Kaçakçı şahıslara/gruplara hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Arapça ve Türkçe ikazlar yapılmıştır. Ancak, kaçakçı şahıslar ikaza uymayarak Suriye tarafında beklemeye devam etmiş ve 7 farklı noktadan hududu geçmeye teşebbüs etmişlerdir. Unsurlarımız tarafından kaçakçılık girişimleri engellenmiştir."
(İHA)