BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  SAĞLIK

Şehir Hastanesi'nde neler olacak?

Sağlık Bakanlığı, 14 ilde kamu ve özel sektör işbirliğiyle yapılacak 15 şehir hastanesi için ilk adım bugün Ankara'da atıldı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın hayali gerçeğe dönüştü. Ankara'da temeli atılan şehir hastanesi bünyesinde çok önemli bölümleri barındırıyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, geçen hafta İstanbul'da Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile 14 ilde yapılacak 15 şehir hastanesinin protokollerini imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK REFERANS LABARATUVARLARINDAN BİRİ DE YAPILACAK 

Kısa bir süre içinde, söz konusu kampüsün yanında Halk Sağlığı Laboratuvarlarının da temelinin atılacağını açıklayan Müezzinoğlu, "Bu, dünyanın önemli referans laboratuvarlarından birisi olacaktır. Bilimsel araştırma ve inovasyonun önemli merkezi haline gelecek bu üniteler, Bakanlığımıza, üniversitelerimize,  Özel Ar-Ge ve ilaç şirketlerine de ciddi katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak biyoteknolojik ürünlerin Türkiye'de üretilmesini destekleyerek, ilaç ve tıbbi cihaz ithal eden değil, ihraç eden ülke konumuna gelmeyi hedeflediklerini de vurguladı.

Kamunun gücüyle, özel sektörün dinamiklerini birleştiren Kamu-Özel İşbirliği modelinin anlamlı ve çok önemli bir örneği olan, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nin Türkiye'ye ve millete hayırlı olması temennisinde bulunan Müezzinoğlu, bu projenin gerçekleşmesinde önemli sorumluluklar üstlenen ve sürecin sağlıklı işlemesinde etkili olan yüklenici firma yetkililerine, projeye emeği geçen kamu ve özel sektörün bütün elemanlarına teşekkür etti.

HASTANEDE NELER OLACAK?

Hastanelerin ilk etabı tamamlandığında 24 bin, projeler tamamlandığında ise 45 bin yeni nitelikli yatağa sahip olacak. Şehir hastaneleri kampüslerinde, genel hastanelerin yanı sıra kadın doğum ve çocuk hastalıkları, kalp damar hastalıkları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, onkoloji, ruh sağlığı, yüksek güvenlikli adli psikiyatri gibi dal hastaneleri bulunacak. Sağlık Bilimleri Üniversitesi, kongre merkezleri, yüksek teknoloji ve Ar-Ge merkezleri ile sosyal aktivitelerin yapılacağı birçok merkez de yer alacak. Projeyle birlikte 100 bin yeni istihdamın sağlanması bekleniyor.