BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Vali’den derbi ve Real Madrid yorumu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hafta sonu oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisi ile ilgili, "Ben heyecanlı, spor ruhuna uygun ve iyi ...

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hafta sonu oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisi ile ilgili, "Ben heyecanlı, spor ruhuna uygun ve iyi oynayanın kazanacağı bir maç diliyorum. 70 bin kişi önünde böyle bir derbinin oynanması ayrı bir heyecandır" dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bahçeşehir Üniversitesi’nin düzenlediği "Sporda Şiddet ve Stadyum Güvenliği" konferansına katıldı. Konferans sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, hafta sonu oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisi ile ilgili olarak, "İstanbul’un markaları içinde spor da var. Bu hafta derbi maç oynanacak. Ben heyecanlı, spor ruhuna uygun ve iyi oynayanın kazanacağı bir maç diliyorum. Taraftarlar da yerlerini alacaklar. İnşallah maçı hep birlikte; kulüp yönetimleri, emniyetimiz, taraftarımız ile yaşamış olacağız" dedi.

"TEDBİRLER ALINACAK"
Vali Mutlu, 70 bin kişinin izleyeceği maç ile ilgili ekstra güvenlik önlemleri alınıp alınmayacağının sorulması üzerine, "Emniyetimiz tedbirlerini alacak. Her zaman ortaklaşma önemlidir. Sadece emniyet tedbirleri değil kulüplerimizin, taraftarları yakın işbirliği önem arz ediyor. Bu işbirliğini en iyi şekilde organize edeceğiz. El ele verdiğimizde halledilmeyecek bir problem yok. 70 bin kişi önünde böyle bir derbinin oynanması ayrı bir heyecandır" şeklinde cevap verdi.

FARKLI MAĞLUBİYETİ DEĞERLENDİRDİ
Vali Mutlu, dün akşam oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Galatasaray-Real Madrid maçında sarı-kırmızılı takımın 6-1’lik farklı mağlubiyeti ile ilgili attığı tweetlerin hatırlatılması üzerine, "Galatasaray çok iyi bir takım. Çok iyi bir takımın böyle bir mağlubiyeti üzücü oldu. Güçlü bir takımın kendi sahasında böyle bir mağlubiyet yaşanması taraftarlarını ve bütün Türkiye’yi etkilemiştir. İnanıyorum; en iyisini yapmak için çaba sarf edeceklerdir. Daha yapılacak maçlar var. Bundan sonraki müsabakada gereğini yapması lazım diye düşünüyorum, Galatasaray’a bol şans diliyorum" ifadelerini kullandı.
(İHA)