BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Asitli saldırı mağduru Bolşoy sanat yönetmeni geri döndü

Asitli saldırı nedeniyle büyük oranda kaybettiği görme yetisini geri kazanmak için tedavi gören Bolşoy sanat yönetmeni Sergei Filin, yeni sezon açılışı törenine katıldı.

Abone ol

Sekiz ay önce uğradığı asitli saldırı nedeniyle tedavi gören Bolşoy Tiyatrosu'nun sanat yönetmeni Sergey Filin, sanatseverler arasına döndü.

Ocak ayındaki saldırıda Filin'in iki gözü de zarar görmüştü.

Yeni sezonun açılışı nedeniyle yapılan geleneksel törene katılan sanatçı, verdikleri destek nedeniyle çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Filin, henüz göreve dönmeye hazır olmadığını belirterek, Almanya'daki tedavinin süreceğini belirtti.

22 ameliyat geçiren Filin'in sol gözü yüzde 80 oranında görmeye başladı ancak sağ gözü hâlâ çok az görüyor.

Ünlü balet yargılanacak

Bolşoy Tiyatrosu'nun sanat yönetmenliğini vekaleten yürüten Galina Stepanenko, Filin'in dönüşünün "pozitif bir atmosfer ve iyimserlik" yarattığını dile getirerek şöyle dedi: "Herkes Sergey'i görmekten mutlu ve en sevdiği işi yapmak üzere bizimle çalışmayı sürdüreceği için memnun." dedi.

Bolşoy'un önde gelen baletlerinden Pavel Dimitriçenko, asitli saldırıyı azmettirme suçlamasıyla yargılanacak. Dimitriçenko ve beraber yargılandığı iki kişi suçlu bulunurlarsa 12 yıla kadar hapis cezası alabilirler.

Dimitriçenko, Filin'e yönelik bir saldırı konusunu aralarında konuştuklarını , emri kendisinin verdiğini reddediyor.

Bu arada, 300'den fazla Bolşoy çalışanı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup yazarak Dimitriçenko'yu savundu.

Bolşoy'un ünlü baletlerinden Nikolay Tsiskaridze, saldırıda rolü olduğuyla ilgili sözler üzerine tiyatroyu "yolsuzluğa batmakla" suçlamış ve işinden olmuştu.

13 yıl boyunca Bolşoy'u yöneten Anatoly Iksanov da .