BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.436,67
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş Putin'e saz çalmaya mı gitti?

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, uçak krizinin andından Rusya'yı ziyaret eden Demirtaş'ı ihanetle suçladı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya ziyaretine ilişkin, "Eline sazı alıp kanal kanal bazı medya organlarında parlatılmaya çalışılan Demirtaş işte bu. Şimdi yazın bakalım, acaba Demirtaş sazıyla mı gitti oraya? Lavrov'a, Putin'e saz çalmaya mı gitti, ne için gitti?" dedi.

Elvan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SAVUNUYORLAR

HDP'nin terörle mücadeleye yönelik yaklaşımına yönelik sorular üzerine Elvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Özellikle vatan, millet, bayrak sevgisini tamamıyla kaybetmiş Demirtaş'ın tutumu ortada. Rusya ziyaretini biliyorsunuz. Aklına yeni mi geldi Demirtaş'ın, Rusya'ya gitmek. Sadece eş başkanları değil, HDP'nin tüm yapısına baktığımızda TBMM'de grubu bulanan bir siyasi partimiz ama HDP Başkanı Demirtaş, milletimize, Türkiye'ye ihanet etmiştir, kendisine oy veren vatandaşlarımıza ihanet etmiştir, etmeye de devam etmektedir. Düşünebiliyor musunuz terör örgütünü savunuyorlar."

HDP'nin, PKK'nın sözcüsü konumunda olduğunu dile getiren Elvan, "HDP tamamıyla vesayetin göbeğine oturmuştur, vesayet altında bir partidir. HDP'nin vesayetten kurtulup, 'beni bu millet Meclis'e göndermiştir, PKK'nın sözünü dinlemeyeceğim, milletim ne derse onu yapacağım' demesi gerekir. Milletimiz, o bölgede yaşayan vatandaşımız, 'bu terör belasından kurtulmak istiyoruz, teröristleri burada istemiyoruz' diyor. HDP buna rağmen terör örgütünün talimatlarını teker teker yerine getiriyor" dedi. 

DEMİRTAŞ'IN RUSYA ZİYARETİ

Lütfi Elvan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Rusya ziyaretinin akıl dışı bir hadise olduğunu söyledi. Elvan, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye karşı nasıl ve ne şekilde mücadele edebilirim arayışı içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu ülkenin ekmeğini yemiş, suyunu içmiş, bu ülkede yaşamış, büyümüş, hele hele bir siyasi partinin genel başkanı, eş başkanı olmuş bir vatandaş, Türkiye karşıtı ne kadar girişim varsa bulunuyor. Bunu tasvip edebilmemiz mümkün değil. Milletimiz, HDP'ye oy veren vatandaşlarımız, Demirtaş ve HDP'nin nasıl bir parti olduğunu, ülkeye nasıl ihanet ettiğini net bir şekilde Rusya ziyareti ile görmüştür. Merak ediyorum Lavrov'dan, Rusya Devlet Başkanı'ndan talimat almaya mı gitmiştir?

Bugüne kadar Rusya'yı ziyaret etmeyip, Türkiye ile Rusya arasındaki sıkıntılar çıkması neticesinde Rusya'ya gitmesi oldukça anlamlı diye düşünüyorum. Bazı medya gruplarına da mesaj göndermek istiyorum, o eline sazı alıp kanal kanal bazı medya organlarında parlatılmaya çalışılan Demirtaş işte bu. Şimdi yazın bakalım, acaba Demirtaş sazıyla mı gitti oraya? Lavrov'a, Putin'e saz çalmaya mı gitti, ne için gitti? Ama sesleri çıkmıyor. Onlar da o dönem ihanet halindeydiler. Umuyoruz ve diliyoruz ki onlar da akıllarını başlarına alırlar, ülkenin birliği, bütünlüğü için ne gerekiyorsa onu yaparlar."