BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  GÜNCEL

Eşinin cesedi kokmasın diye üç ayda bir...

Kırklareli'nde aldattığı gerekçesiyle eşini öldüren ve cesedi iki yıl evde saklayan kocaya 18 yıl hapis cezası verildi.

Abone ol

Kırklareli'nde, öldürdüğü eşinin cesedini 2 yıl evde sakladığı, daha sonra İstanbul'daki ormanlık bir alana bıraktığı iddiasıyla yargılanan sanık, 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, sanık İbrahim Kurumuş ile avukatı katıldı. Sanık, duruşmada, eşi Sevdiye Kurumuş'un kendisini aldattığını ileri sürerek, hakkındaki suçlamaları kabul etti.

ÜÇ AYDA BİR CESET KOKMAMASI İÇİN İŞLEM YAPIYORDU

Kurumuş, eşini boğarak öldürdükten sonra 2 yıl evde sakladığını ve 3 ayda bir eve giderek cesedin kokmaması için çeşitli işlemler yaptığını anlattı. Daha sonra cesedi İstanbul'da bir ormanlık alana attığını kaydeden Kurumuş, "Çok pişmanım. Eşim beni aldatıyordu. Bu yüzden boşanma davası açtım. Mahkeme devam ederken eşyamı almak için eve gittim. Onu başka bir erkekle gördüm. Bu sırada eşimi boğarak öldürdüm. 2 yıl sonunda da pişman olarak polise müracaat ettim" şeklinde savunma yaptı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kurumuş'u ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, indirim maddeleri uygulayarak cezayı 18 yıl 4 ay hapse dönüştürdü.

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Tozaklı köyünde boğarak öldürdüğü eşinin cesedini yaklaşık 2 yıl evinde sakladıktan sonra İstanbul'daki bir ormanlık alana bıraktığını söyleyen İbrahim Kurumuş polise teslim olmuş, alınan ifade doğrultusunda yapılan aramada Sevdiye Kurumuş'un cesedi bulunmuştu.