BIST 9.079
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,51
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan vize müjdesi! Net tarih verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da Çırağan Sarayı'nda Türkiye Markası lansmanına katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İSTANBUL, Çırağan Sarayı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu 'Türkiye Markası' lansmanında önemli açıklamalar yaptı. Turizm sektörüne müjdeleri ard arda veren Davutoğlu, vizesiz Avrupa için de tarih verdi.

Türkiye-AB zirvesi ile birlikte ilişkilerimizi yeni bir boyuta taşıdık diyen Davutoğlu, 'Avrupa'ya vize muafiyeti en geç Ekim ayına kadar devreye girecek. Vize serbestisi sürecinin takibinde olacağız. Muhalefet vize muafiyeti için meclise sevk edilen reformlara destek versin. Hedefimiz uluslarası arenada daha başı dik bir ülke haline getirmek.' dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları...

Ferdi hayatımızda olduğu gibi ülkelerin hayatında da öz güven her şeyden daha önemlidir. Öz güven bana göre kendi gücünü, kendi imkanlarını, kendi sınırlarını keşfetmektir ve en büyük ihtiyacımız, en büyük güç kaynağımız öz güvenimizdir. Öz güvenini kaybeden ülkelerin atılım yapma gücü kalmaz. Son 13 yılda gerçekleştirdiğimiz birçok büyük devrimlerin arkasındaki en büyük devrim öz güven devrimidir. Kişi başına milli gelirden ihracat kapasitemize, kongre turizminden turist sayısına kadar çok büyük bir atılım içinde olduğumuzu herkes görüyor.

 ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELECEK GÜCE SAHİBİZ

Çevremizdeki bütün zorluklara, jeopolitik depremlere rağmen Türkiye, emniyet ve güven içinde itibarına itibar katmaktadır. İçeride ve dışarıda Türkiye'nin gücünü kırmak isteyenler, hiçbir zaman muvaffak olamayacaklardır. Bütün zorlukların üstesinden gelecek güce ve siyasi iradeye sahibiz

TURİZM SEKTÖRÜNE MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE!

Bildiğiniz gibi rekabet gücümüzün korunması için 2015 yılının başında, şubat ayında birtakım tedbirler zaten almıştık. Bu tedbirlerden biri olarak Bağımsız Devletler Topluluğu'nda bulunan 8 ülkeden 400 binin üzerinde turist getiren seyahat acentelerinin kredi garantilendirme fonu teminatıyla kredi kullanmaları sağlanarak finansmana erişim imkanları getirilmişti. Bu uygulamayı kapsamını genişlettirerek devam ettiriyoruz. Bu çerçevede turist getirilen ülke sayısını 27'ye çıkardık. Turizm sektörümüze hayırlı olsun.

EKİM AYINA KADAR VİZE MUAFİYETİ DEVREYE GİRECEK"

Türkiye-AB zirvesi ile birlikte ilişkilerimizi yeni bir boyuta taşıdık.Avrupa'ya vize muafiyeti en geç Ekim ayına kadar devreye girecek.Vize serbestisi sürecinin takibinde olacağız.Muhalefet vize muafiyeti için meclise sevk edilen reformlara destek versin.Hedefimiz uluslarası arenada daha başı dik bir ülke haline getirmek.

HDP'NİN RUSYA İLE GÖRÜŞMESİ

HDP, uçak krizinden sonra vakit kaybetmeksizin Rusya'yla dayanışma göstermeye gitti ve Moskova'dan bizi eleştirme cüretine kalkıştı.

Rusya'nın tezlerini haklı bulduğunu, Türkiye'nin kendi egemenlik hakkının gereğini yerine getirmekle yanlış yaptığını söyledi. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, ne derlerse desinler, hava sahamızı, kara sınırlarımızı korumak bizim en tabii hakkımız ve en asli görevimizdir ve hiçbir taviz vermeden bunu yapmakta da kararlıyız.