BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.461,43
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Lütfi Elvan'dan ODTÜ Rektörü'ne sert çıkış

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'dan ODTÜ Rektörü Ahmet Acar'a sert dille yüklendi. Elvan, 'Kendisini imparator zannediyor bu rektör zannedersem, herkes haddini bilmeli' dedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Elvan'ın gündeminde ODTÜ'nün siber saldırılarla ilgili görevini BTK'ya devretmemesi vardı. 

Elvan, "BTK, Ulaştırma Bakanlığı aracılığıyla ODTÜ'deki bu sorumluluğun, bu kuruma devredilmesi gerektiğini bildirdi.Ancak ODTÜ bu konuda direniyor" dedi

Elvan şöyle devam etti:

"ODTÜ, internetle ilgili uluslararası arenada bir sorumluk almıştı. Ancak zaman içinde biz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunu (BTK) kurduk. BTK, Ulaştırma Bakanlığı aracılıyla ODTÜ'deki bu sorumluluğun, bu kuruma devredilmesi gerektiğini bildirdi, talep etti. Ancak ODTÜ bu konuda direniyor. Halbuki yasal düzenlemeler var, kendisini imparator zannediyor bu rektör zannedersem, herkes haddini bilmeli diye düşünüyorum."

Elvan'ın diğer açıklamalarının detayları ise şöyle:

KAÇ PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ?

Şu ana kadar 200'e yakın terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Bu ilçelerimiz, mahallelerimiz terör örgütünden temizleninceye kadar operasyonlarımız devam edecek.

ZARAR GÖREN ESNAFA DESTEK

Elvan, terör örgütünün saldırıları neticesinde zarar gören esnafın zor durumda kalmasının önüne geçecek birtakım tedbirler aldıklarını, gerekirse ilave tedbirler de alabileceklerini söyledi.

DEMİRTAŞ'IN RUSYA ZİYARETİ

Milletimiz, özellikle HDP'ye oy veren vatandaşlarımız, Demirtaş'ın ve HDP'nin nasıl bir parti olduğunu, bu ülkeye nasıl ihanet ettiğini net bir şekilde Rusya ziyaretiyle görmüştür.

RUSYA'NIN TÜRKİYE YAPTIRIMLARI

Bakacağız, göreceğiz neler uygulayacaklar, ne tür yaptırımlar ortaya koyacaklar. Elbette bu tür bir yaklaşım içine girmeleri halinde bizim de atacağımız adımlar var. Bizim de B planımız, C planımız var. Bunların hepsi hazır. Rusya'nın herhangi bir yaptırım uygulaması halinde bizim de atabileceğimiz adımlar var.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI

Merkez Bankası bağımsız bir kurumdur, kararını bağımsız olarak alır ve hükümetimizin herhangi bir şekilde Merkez Bankasına müdahalesi söz konusu değildir. Onu özellikle vurgulamak istiyorum. Ben, bankanın gelişmeleri iyi gözlemlediğini ve yine gelişmelere göre ortaya koymuş olduğu yol haritası çerçevesinde hareket edeceğini düşünüyorum.