BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Iraklı Şii lider Sistani'den IŞİD mesajı

Iraklı Şiilerin dini mercii Ayetullahuzma Ali es-Sistani, Enbar kent merkezi Ramadi'yi terör örgütü DAEŞ'ten geri alma operasyonunda sivillerin korunması çağrısında bulundu.

Abone ol

Ayetullahuzma Ali es-Sistani'nin Kerbela kentindeki temsilcisi Ahmet es-Safi, Hazreti Hüseyin türbesinde bulunan camideki hutbesinde dini mercinin mesajlarına yer verdi. 

Mesajda, "Ramadi'nin geri alınmasından sonra çatışmalar sonucu yıkılan bölgelerin yeniden imarı ve sığınmacıların evine dönüşünün öncelikli konular arasında yer alması ve kentteki sivillerin çatışmalardan korunması gerekiyor" denildi.

Ülkenin güneyindeki Musenna vilayetinde 26 Katarlının silahlı bir grup tarafından kaçırılması olayına da yer verilen mesajda şu ifadeler kullanıldı:

"Suça bulaşmış çete ve disiplinsiz örgütler, sivilleri ve konukları hedef alan çeşitli kaçırma, yağma ve öldürme işine girişiyor. Bunların içinde ülkeye meşru yollarla giren Katarlıların kaçırılmasında olduğu gibi siyasi amaçlı olanlar da var. Bu vatandaşların acilen serbest bırakılması gerekiyor."

 Musenna vilayetine avcılık için gelen 26 Katarlı, 16 Aralık'ta kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler tarafından kaçırılmıştı.