BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Fuat avni sürprizi tam bir aydır...

Fuat avni nerede? Olay tweetlerle bir dönem gündem olan Twitter'daki Fuat avni hesabı uzun süredir kullanılmıyor.

Abone ol

"Paralel" yapılanmanın sosyal medyadaki istihbarat hesabı olarak nitelenen Fuat avni hesabından uzun süredir paylaşımda bulunulmuyor.

Kim ya da kimler olduğu halen belirlenemeyen esrarengiz hesap, 17-25 Aralık operasyonları sonrası sosyal medyada attığı tweetlerle gündeme oturuyordu.

FUAT AVNİ'NİN SON TWEETİ 27 KASIM'DA

Bir dönem emniyet teşkilatı içindeki paralel yapı operasyonlarını önceden haber vermesiyle ünlenen Fuat avni, en son 27 Kasım'da Can Dündar ve Eren Erdem'e destek tweeti atmış.

Twitter fenomeni olarak anılan ismin 1 Kasım seçimlerinden sonra sadece 4 konuda paylaşımda bulunması dikkat çekti.

Sabah'ın haberine göre ABD'li yetkililerin hesabı kullanan kişi ya da kişilere ilişkin bilgileri vermemesi nedeniyle uzun süre açık kalan hesabın 1 Kasım'dan sonra geri plana çekildiği iddia ediliyor.

KAYNAKLARI AZALDI İDDİASI

Daha önce bu hesap üzerinden gerçekleşen paylaşımların yine tespit edilen bir başka hesap üzerine kaydırıldığı, ancak aynı kaynak olduğu anlaşılmasın diye bu yeni hesapta 'yerel' bazı haberlere de da yer verildiği iddia ediliyor. 'Fuat Avni'nin 'kısmen deşifre' olduğu ve haber alma kaynaklarının azalmasının da bu değişiklikte etkili olduğu belirtiliyor.

SEÇİM SONRASI HAKARET YAĞMIŞTI

Seçimden bir günce "1 Kasım 2015 bitiş tarihleri olacak" iddiasında bulunan Fuat Avni hesabından seçim sonrası hakaretler yağmıştı. Sosyal medya kullanıcılarından fuat avni hesabına sert tepkiler gelmişti.

Yapılan suç duyuruları ve açılan soruşturmalar nedeniyle Türkiye sınırları içinde gerekli çalışmayı yapan güvenlik birimlerinin, yurt dışında anlaşmalı bazı ülkelerden de yardım aldığı belirtiliyor.