BIST 9.919
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.449,99
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bu iddia Bahçeli'yi küplere bindirdi!

Referandumda 'MHP'nin tabanı kaydı' iddialarına sert çıkan Bahçeli'ye göre, tüm ülkücü taban 'hayır' oyu kullandı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - MHP tabanının 12 Eylül'de farklı tercihler kullandığı iddiası, Devlet Bahçeli'yi adeta küplere bindirdi. Bahçeli'ye göre, MHP mensuplarının tümüyle hayır oyu kullandı...

Meclis'in yeni yasama yılının ilk grup toplantısında mikrofonların karşısına geçen MHP Lideri Devlet Bahçeli sözlerine iktidara çatarak başladı:

AKP’yle geçen her yıl maalesef kaybedilmiş ve heba olmuş bir dönem olarak akıllarda kalmıştır. Bunun fazlası vardır, ama eksiği inanın bana yoktur.Milletimiz karşıt cephelerde kümelenmiş ve kutuplaşma dinamikleri siyasi strateji olarak AKP eliyle toplumsal yapıya şırınga edilmiştir.

AKP'NİN ALÇAKÇA TERTİPLERİ

Referandum kampanyasında çok sert konuşarak MHP'ye zarar verdiği yönünde değerlendirmeler yapan Bahçeli, yorumların aksine eleştirilerine aynı şiddetle devam etti:

Hepinizin bildiği gibi, Referandum gününe gelesiye kadar AKP hükümetinin partimize yönelik alçakça tertiplerine şahit olunmuştur. Yandaş basının iftiraları, kartvizitlerindeki sıfatları bizce malum olan kalemi kiralık köşe yazarlarının satırlarından saçılan zehirler, Sırtlarını nereye ve kimlere dayadıkları bilinen ve ‘özgürlükçüyüm’ diyerek gerçek niyetlerini saklamaya çabalayan bazı sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri, Referandum sürecinde tüm berraklığıyla ortaya çıkmıştır.

SEÇİM PAROLASI: TAM YOL İLERİ

Sözü Haziran'da yapılacak genel seçimlere getiren MHP Lideri, partisinin daha da güçleneceğini şu sözlerle iddia etti: Bu süreçte sizlerin katkısı belirleyici olacaktır ve partimizi daha da güçlendirecektir.Milliyetçi Hareket Partisi bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da milletimizin tarafında ve yanında olmayı ısrarla sürdürecek ve ‘Tam Yol İleri’ parolasıyla yoluna sonuna kadar devam edecektir.Hedefimiz bellidir ve bu da Cenab-ı Allah’ın izniyle iktidara ulaşmaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

MHP'LİLERİN HEPSİ HAYIR VERDİ

Referandum sonuçlarına ilişkin yapılan değerlendirmeleri de eleştiren Bahçeli, parti mensuplarının tamamının hayır oyu verdiğini iddia etti:

Milliyetçi Hareket Partisi tüm mensuplarıyla bütünleşerek hayır oyu kullanmıştır. Bunun aksini iddia eden kimse varsa, kronik MHP düşmanlığıyla maluldür.Referandumda hayır oyu kullananların hangi siyasi düşünceye göre hareket ettiğinin açıkça bilinmesi zordur. Bununla ilgili resmi bir çalışma ya da analiz de yoktur. Sayıları 16 milyona yaklaşan vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu, partimizin görüşleri doğrultusunda hareket etmiş ve hayır kararımızın gerekçelerine kulak vermiştir.

BİR ZAMANLAR ÜLKÜCÜ OLANLAR

Bahçeli'nin ülkücü kökenli olup da referandumda 'evet' oyu propagandası yapanlara karşı sözleri çok sert oldu:

Bir zamanlar içimizde olup da, şimdi başka yerlerin yenisi ve fedaisi olanların, kendi geçmişlerini yok farz edercesine hakkımızda hüküm vermeleri ve MHP tabanının kaydığını söyleyenlerle ağız birliği etmeleri de tam bir hezeyandır.

Eğer amaç 12 Eylül’den hesap sormak idiyse, şimdi bütün yollar açılmıştır. Partimizi 12 Eylül kıskacına alarak hakaret edenlerin harekete geçmesi için hiçbir engel bulunmamaktadır. Darbecilerin yakalarından yapışmak için AKP’nin elini tutan da yoktur.

BARZANİ'YE ABİ Mİ DİYELİM?

Bahçeli konuşmanın bu bölümünde hükümetin güneydoğu politikasına ilişkin olarak eleştirilerine sertleştirdi ve şu soruları sordu:

Biz bu milli tavrımızdan dolayı mı Meclis dışında kalacağız? Bunu mu söylemek istiyorsunuz?

Yıkım projesine ortak etmek için mi yandaş medyadan saldırıyorsunuz?

PKK’nın dağdan inmesi için verilecek tavizlere payanda olmamızı mı bekliyorsunuz?

Türkiye’nin üniter yapısından ödün mü verelim istiyorsunuz?

İmralı canisi affedilsin, çok kültürlü ve çok kimlikli bir federasyonun alt yapısı kurulsun diye mi bizi zorluyorsunuz?

Biz de mi Barzani’ye abi diyelim, peşmergeden ilgi bekleyelim?

Türk milletinin çökertilmesine ve ana dilde eğitim taleplerine alkış mı tutalım?

Nedir maksadınız? Neyi hedeflemektesiniz? Bizden hangi cevabı bekliyorsunuz?

HAŞİM KILIÇ'I DA ELEŞTİRDİ

Bahçeli Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın anayasa maddeleriyle ilgili yaptığı bir yorumdan ötürü şu sözlerle eleştirdi:

Evrensel hukuktan ne anlaşıldığı belli olmadan ve bu prensibi temel alarak Türk milletinin ve devletinin güvencesi olan anayasa maddelerinin yeniden yorumlanmasına dönük değerlendirmeler, kafaların içindeki gizli tarafları ortaya çıkarması bakımından anlamlı olmuştur.

Özellikle bu fikir sahibinin Anayasa Mahkemesi Başkanı sıfatı taşıyor olması da dramatik ve sancılı bir aşamaya geldiğimizi göstermiştir.

KANDİL-İMRALI-SÖGÜTÖZÜ HATTI

Hükümetin terörle ilgili politikalarını kıyasıya eleştiren Bahçeli, konuşmasının bu bölümünde ilginç bir niteleme yaptı:

AKP kendi eliyle, İmralı’da siyasi bir karargâhın kurulmasına harç vermiş ve çalışması için de zihinlerdeki bariyerleri yıkmıştır.

Hatta terör örgütü ve kadrolarındaki şımarma öyle bir noktaya ulaşmıştır ki, Kandil’le İmralı arasına telefon hattı çekilmesi bile talep edilmiştir. Muhtemeldir ki, Söğütözü’ne de bir hat bağlanması için gizli bir el devreye girecektir.

Bu küstahlığa sebep tartışmasız iktidardır ve onun sakat politikalarıdır.

BAHÇELİ'DEN DEPREM UYARISI

Bahçeli konuşmasının son bölümünde depremle ilgili bir uyarı da bulundu:
17 Ağustos 1999 Marmara ve arkasından Düzce’deki depremlerde binlerce insanımızı kaybettik. Yıkılan evler, yetim kalan çocuklar, sönen hayaller deprem felaketi hakkında hepimize bir fikir vermektedir.

Allah korusun, ama İstanbul merkezli bir depremle ilgili birçok uyarılar yapılmakta ve uzman kişiler alarm zilleri çalmaktadır.

Geçtiğimiz günlerdeki yaşanılan sarsıntı, başta Marmara Bölgesinde olmak üzere tekrar aklımıza deprem riskinin ne kadar fazla olduğunu getirmiştir.

Bu itibarla, AKP hükümetinin depreme dayanıklı konutların yapılması, binaların kontrolünün sağlanması ve depreme karşı azami tedbirlerin alınması hususlarında bir an önce hareket geçmeye davet ediyorum.

Aksi takdirde gecikilen her günün bedeli çok ağır olacaktır.