BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Protokol önünde türban açılımı

Üniversitelerdeki türban yasağıyla ilgili tartışmalar sürerken Turgut Özal Üniversitesi açılışında türban yasağı uygulanmadı.

Abone ol

YÖK’ün türban açılımı sonuçlarını göstermeye başladı.  Prof. Özcan'ın İstanbul Üniversitesi’ne gönderdiği yazı tartışılırken, Ankara’da protokol önünde türban açılımı yaşandı...

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın katıldığı Turgut Özal Üniversitesi açılış törenine çok sayıda öğrenci türbanla katıldı.

Meclis Başkanı Şahin tören sonrası ''Özellikle referandum öncesi ve referandum sonrası gerek iktidar partilerine mensup kişiler, gerekse muhalefet partilerine mensup kişiler, hatta lider konumundaki kişiler 'bu sorunu Türkiye'de çözelim' diyorlarsa ve bu konuyu adeta birbirleriyle yarış haline getirmişlerse bu konuda üniversitelerimizin hukuk kurullarının, yetkililerinin birtakım adımlar atmaması mümkün değildir diye düşünüyorum'' dedi. Şahin, şunları söyledi:

''Türkiye'de şimdi öyle bir irade oluştu ki, parlamentoda tüm siyasi partiler iktidar, muhalefet 'bu sorunu çözelim, böyle bir sorun var' diyor. Bu nedenle bu konudaki çalışmalar, tabi ki Anayasa ve yasalar çerçevesinde yapılacaktır, yapılmalıdır. Bir insan hangi kılık kıyafetin içinde kendisini rahat hissediyorsa, özgür hissediyorsa bırakın o rahatlık içerisinde olsun.''

ÇOK GÜZEL BİR NOKTADAYIZ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, başörtüsü sorunuyla ilgili, ''Bu sorunu çözecek olan siyasi partilerimizdir. Onlar da bu meseleye gerçekten olumlu yaklaşıyor. Benim hiç beklemediğim yaklaşımlar oldu. Çok güzel bir noktadayız. İnşallah çok yakın zamanda çözüleceğini ümit ediyorum'' dedi.