BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dolandırmak için birlikte namaz kıldı

Yardım etme bahanesiyle yaşlı adamın parasını alarak dolandıran zanlının, yaşlı adamı kandırmak için birlikte cuma namazı kaldıkları ortaya çıktı.

Abone ol

Samsun'da yardım etme bahanesiyle yaşlı adamın bin Euro'sunu alarak dolandıran zanlının, yaşlı adamı kandırmak için önce birlikte camiye gidip cuma namazı kaldıkları ortaya çıktı.

İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kendisinin Almanya'dan geldiğini, ölen babasından ev ve eşyaların kaldığını ve bunları dağıtacağını söyleyerek Veysel S.'yi (80) kandırdığı, üzerinde Türk parası olmadığını söyleyerek evin eşyalarını taşıtmak bahanesiyle bin TL para aldığı şahsı dolandırdığı iddia edilen Yıldıray Ö.'nün Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. İstanbul'da yaşayan Veysel S.'nin talimatla alınan ifadesinde kendisini dolandıran Yıldıray Ö.'den şikayetçi olduğu öğrenildi.

"Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan yargılanan Yıldıray Ö. ise suçlamaları kabul etmeyip, yaşlı adamla sadece cuma namazı kıldığını ve suçsuz olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, Yıldıray Ö.'ye Ankara'da kendini polis olarak tanıtıp bir kişiyi dolandırdığını ve bu suçtan Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl hapis, bin 200 TL de adli para cezasına çarptırıldığını hatırlattı. Yıldıray Ö. ise kendisine resim teşhisiyle iftira atıldığını iddia etti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.