BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Raif Dinçkök Kültür Merkezi açılıyor

Yalova'ya önemli katkı sağlaması beklenen ve Akkök Şirketler Grubu tarafından yapılan Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nin, 2011 yılında açılacağı öğrenildi.

Abone ol

Yalova'nın kültür, sanat hayatına önemli katkı sağlaması beklenen ve Akkök Şirketler Grubu tarafından 7,5 milyon dolarlık bir yatırımla yaptırılan Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nin 2011 yılı içinde hizmete gireceği bildirildi.

Akkök Şirketler Grubu'nun 1969 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Yalova'ya armağanı olan Raif Dinçkök Kültür Merkezi kapılarını ilk kez basın mensuplarına açtı. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Akkök Şirketler Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Dr. Yasemin Öngören'in katıldığı toplantıda, basın mensuplarına, kültür merkezinin dış cephe kaplamasından iç mekan çalışmalarına, fonksiyon alanlarından RDKM'nin layık görüldüğü ödüllere kadar tüm gelişmeler aktarıldı.

Akkök Kurumsal İletişim Müdürü Öngören, RDKM'deki son gelişmelerini konu alan bir sunum gerçekleştirdi. Öngören, RDKM'nin henüz hizmete girmeden dünya çapında iki önemli başarıya imza attığını belirtti.

RDKM'nin iç mekanlarını oluşturan 4 ana bloğun fonksiyon alanlarına dair bilgiler aktaran Öngören, kültür merkezi içinde yer alacak olan çok amaçlı salonun Yalova'da kültürel ve sanatsal faaliyetleri gerçekleştirme açısından yaşanan mekan sıkıntısını ortadan kaldıracağına inandığını söyledi. RDKM dış cephesine de değinen Öngören, kullanılan farklı dış cephe kaplamasına dair dünyanın önemli kentlerinde yer alan sanat yapıtları ve bina örneklerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise, “Bu tesis 2011 yılının sonbaharında devreye girdikten sonra Yalova'nın kültürel hayatına önemli katkı sağlayacak. Burada ulusal ve uluslararası birçok faaliyet düzenlenecek. Ayrıca Türkiye'nin tek Avrupa'nın ise bir kaç kağıt müzesinden birisini burada kuracağız. İbrahim Müteferrika'ya ait basılı 200 eseri de bu müzeye getirebilmek için çalışma başlattık” diye konuştu.

Şehit Ömer Faydalı Bulvarı üzerindeki 10.000 metrekarelik bir arsa üzerinde yükselen RDKM 4 bin metrekare taban alanı üzerine oturuyor. Çeşitli kültür, sanat, eğitim ve dinlenme maksatlı kullanılacak dört yapı bloğu ve dört yapı bloku saran bir zarf yapısından oluşan RDKM, bloklar arası yürüme yolları, fuaye, sergi, seyir ve teras alanlarıyla birlikte 8000 metrekare kapalı alanı kapsıyor. RDKM'nin dış cephe inşaatı sırasında büyük bir titizlikle gerçekleştirilen çalışmalar, altyapı ve peyzaj düzenlemelerinde de aynı hassasiyetle sürdürülüyor.

İnşaatta kullanılan tüm malzemeler, Kültür Merkezi'nin çevre dostu bir yapı olabilmesi amacıyla özenle seçiliyor. Dış cephe kaplamasında uzun ömürlü ve geri dönüşüme tamamen uygun bir malzeme olan COR-TEN A kullanılırken, aydınlatma ve klima sistemlerinde de çevre dostu yaklaşımlar ön planda tutuluyor.