BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.409,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'da Saadet'te beklenen istifalar

SP Genel Başkan Yardımcısı Sünnetçioğlu, İl Başkanı Tanış ve çok sayıda parti yöneticisi Saadet'le yollarını ayırdı.

Abone ol

Kayyuma devredilen Saadet Partisi'nde deprem devam ediyor. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sünnetçioğlu ve Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış da istifacılar kervanına katıldı. Bu iki ismin yanı sıra Genel İdare Kurulu üyelerinden Hayrünnissa Kökbıyık, Osman Mestan, Ahmet Okur da istifa ettiğini açıkladı.

SP Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış ile beraber partisinden istifa ettiğini açıklayan Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu üyesi Ahmet Sünnetçioğlu, istifa sürecinin tamamen yönetim anlayışından ve üslup farkından kaynaklandığını, bundan böyle Saadet Partisi'nde siyaset yapma imkanlarının kalmadığını ifade etti.

FİKİR DE DEĞİL ÜSLUP DA AYRILDIK

Sünnetçioğlu, "Kesinlikle fikirlerde bir farklılık yoktur; bunu üstüne basarak söylüyorum. Bu geldiğimiz durum, tamamen yönetim anlayışı ve üslup farklılığından kaynaklanan bir durumdur" dedi.

Yaşanan süreçte istifaların kardeşlik hukuku çerçevesinde olduğunu belirten Sünnetçioğlu, "Bizden yana herkese hakkımız helal olsun" diye konuştu.

YENİ PARTİ SEÇİME YETİŞİR

Sünnetçioğlu, kurulması beklenen yeni partinin seçimlere yetişip yetişmeyeceği yönündeki soruya "Yetişir'' cevabını verirken, Genel İdare Kurulu üyesi Ahmet Okur ise, "Siyasi partiler seçimlere girmek için vardır" dedi.

Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış, Bursa'daki istifaların hangi ilçelerden olduğunu açıkladı.

ALİ ÇİL DE İSTİFA ETTİ

Tanış, "Osmangazi Belediyesi'nden Soner Aksoy 30 arkadaşıyla beraber, Nilüfer Belediyesi'nden 2 kişi hariç tamamı, Yıldırım ilçesinin tamamı, Karacabey, Keles, Orhangazi teşkilatlarının tamamı istifa etti. Ayrıca gençlik kolları ile kadın kollarının tamamı istifa etti" diye bilgi verdi.

İznik Boyalıca Belediye Başkanı Ali Çil'in de partisinden istifa ettiği öğrenildi. Saadet Partisi Bursa İl Başkanlığı koltuğuna ise vekaleten Siyasi İşlerden Sorumlu Selim Sait Terzioğlu'nun oturacağı bildirildi.