BIST 10.279
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kum heykeller Kızıldeniz yolcusu

Antalya Uluslararası Kum Heykel Festivali, yoğun ilgi nedeniyle gelecek yıldan itibaren Mısır'da da düzenlenecek.

Abone ol

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali Sergisi, gelecek yıldan itibaren Antalya'nın yanı sıra Mısır'da da düzenlenecek.

Antalya'daki organizasyonu düzenleyen Global Design Art Works Yetkilisi Cem Karaca, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'da çok sayıda turistik tesis ve alışveriş merkezi yatırımları olan uluslararası bir firmadan kısa süre önce teklif aldıklarını kaydetti.

Karacan, Antalya'daki Uluslararası Kum Heykel Festivali Sergisi'nin ulaştığı ziyaretçi sayısının yanı sıra, uluslararası medyada geniş yer almasından etkilenen grup yöneticilerinin benzer bir etkinliği Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki önemli turizm merkezlerinden Hurgada'da düzenleyeceklerini bildirdi.

Sırada Yunanistan var

Mısır'ın yanı sıra birçok ülkeden gelen iş birliği tekliflerini de incelediklerini bildiren Karaca, Yunanistan'dan da teklif aldıklarını, şu anda bu teklifi değerlendirdiklerini açıkladı.

Sergiyi Mısır'ın ardından Yunanistan'a taşımak istediklerini anlatan Cem Karaca, açıklamasında, ''Bir Türk kuruluşu olarak böyle organizasyonların altına imza atmak bizim için gurur kaynağı. Türkiye'nin adını kültür-sanat etkinlikleri ile yükseltiyoruz. Bundan daha önemli ne olabilir'' ifadesini kullandı.

Karaca, gelecek yıl düzenlenecek 6. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nin temasının ise ''Unutulmayan Filmler'' olarak belirlendiğini kaydetti.