BIST 10.279
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Medical Park Uşak'ın yatırımları sürüyor

Özel Medical Park Uşak Hastanesi, vatandaşlara kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak için yatırımlarına devam ediyor.

Abone ol

Özel Medical Park Uşak Hastanesi Genel Müdürü Latif Sezgin, kaliteli bir sağlık hizmeti sunmayı hedeflediklerini ifade ederek hastaneyi devraldıkları günden bugüne kadar geçen süreyi değerlendirdi.

2010 yılı Ocak ayı sonunda hastaneyi devraldıklarını ve ilk olarak personel eksikliğini giderdiklerini ifade eden Latif Sezgin, 240 olan çalışan sayısını 470’ye yükselttiklerini belirtti.

Medicalpark Hastanesi olarak Uşak’a geldikleri günden buyana yaklaşık 3 milyon Euro’luk ilave yatırım yaptıklarını kaydeden Latif Sezgin, randevulu hasta oranını da yüzde 5’den yüzde 70’e çıkarttıklarını söyledi.

Medicalpark Uşak Hastanesi’nin 2010 yılında 89 adet açık kalp ameliyatı gerçekleştirdiğini bildiren Latif Sezgin, “Bu ameliyatlardan 57 tanesi Uşak ilimizden, kalanı da Uşak dışındandır. Uşak dışından da açık kalp ameliyatları için hastanemizin tercih ediliyor olması, verdiğimiz hizmetin kalitesini göstermektedir. Kadın doğum servisimizde Ocak ayında 1 doktorumuz bulunurken, bu sayımızı 4 Doktor’a çıkardık. Bu sayıyı arttırırken iki hekimimizin bayan olmasını sağlayarak hastalarımızın rahatlığını ve hekim seçme özgürlüğünü üst seviyeye çıkarttık.

Doğum sayımız Ocak ayında 26 iken, Ağustos ayında 78’e çıktı. Yeni doğan servisimizin yeniden düzenlenmesi, standartlarının yükseltilmesi, doğumdan sonra oluşabilecek riskler karşısında hastanemizde böyle bir bölümün olması nedeniyle, bayan hastalarımızın tercih sebebi olmuştur. Yine hastanemizdeki Yoğun bakımlarımızın Medicalpark standartlarında yeniden düzenlenmesi, cihaz ve ekipmanların yenilenmesi sonucu Uşak ilimizden ve civar illerden hastalar, İzmir, Afyon, Denizli yerine hastanemize gelmektedir.

Özellikle Koroner yoğun bakım için diğer illerden hastanemize gelen hasta sayısındaki artış, hizmetimizi doğru yaptığımızın bir göstergesidir. Ocak ayında yoğun bakımda 56 hastamız yatarken bu rakam Ağustos ayında 2 katına çıkmış durumdadır. Bu branşımızda tüm hastalarımıza ücretsiz olarak hizmet vermekteyiz. Ocak ayında 11 bin 330 ayaktan tedavi gören hasta sayısı, Ağustos ayında 18 bin 650 hastaya çıkmıştır. Ocak ayındaki ameliyat sayımız 510 iken, Ağustos ayında 900 hastamız tedavi görmüşlerdir”
dedi.