BIST 10.280
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.411,08
HABER /  GÜNCEL

Kocası kızgın yağı üzerine boşalttı

Eşinin yüzüne ve kollarına kızgın yağ döktüğü iki çocuk annesi Zeliha Günendi'nin dramı, Antalya Valiliğine başvurmasıyla ortaya çıktı.

Abone ol

Antalya'da yaşayan iki çocuk annesi genç kadın, eşinin üzerine kızgın yağı dökmesi sonucu ikinci derecede yanık teşhisiyle hastanede tedavi altına alındı.

Antalya'da yaşayan Zeliha Günendi (31), 10 yıllık eşi Ali Günendi'nin (41) şiddetine maruz kaldı.

Zeliha Günendi, AA muhabirine, Ali Günendi ile 10 yıl önce severek evlendiğini, 9 ve 10 yaşlarında iki çocuğunun olduğunu söyledi.

Eşinin işsiz olması nedeniyle sık sık kavga ettiklerini kaydeden Zeliha Günendi, bir süre önce İstanbul'a giden eşinin bir fabrikada iş bulunması üzerine Antalya'ya döndüğünü belirtti.

Tarla ve seralarda günlüğü 25 TL'ye çalıştığını anlatan Zeliha Günendi, 20 Eylül sabahı işe gitmek için sabah erkenden kalktığını, kahvaltı için patates kızarttığını, kahvaltının ardından servisin gelmesine vakit olduğu için kanepeye uzandığını dile getirdi. Kendisinden sonra kalkıp mutfağa kahvaltı için giden eşinin patates kızarttığı ve henüz soğumayan kızgın yağı, kanepede uzanırken üzerine döktüğünü ifade eden Zeliha Günendi şunları anlattı:

''Yatakta uzanırken, birden cildimin yandığını hissettim. Ayağa fırladım. Vücudum yandığı için su aradım, buzdolabına yöneldiğimde bütün su kaplarının boş olduğunu gördüm, eşime 'bana su getir' diye yalvardığımda 'bir de sana su mu getireceğim' yanıtını aldım. Komşularım beni hastaneye götürdü.''

Şikayeti üzerine eşinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini, 20 Eylülden 1 Ekime kadar Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördüğünü bildiren Zeliha Günendi, bu süre içerisinde çocuklarına ablasının baktığını kaydetti.

Ablasının yanında kalan kalan ve Antalya Valiliğinden yardım isteyen Günendi, çocuklarının ilköğretim okuluna gittiğini, ancak olaylar nedeniyle eğitime başlayamadığını bildirdi.

Günendi, ''Çocuklarım mutlaka eğitimine devam etmeli. Kendi gelecekleri için okumalılar. İyileştikten sonra iş bulabilirsem çalışır, çocuklarıma bakarım. Bütün isteğim onların hayatının kurtulması'' diye konuştu.

Evdeki şiddet nedeniyle çocuklarının psikolojisinin de bozulduğunu belirten Zeliha Günendi, ''Çocuklarım için ayakta kalmak, güçlü olmak zorundayım. İyileşip onlara bakabilecek gücü kendimde hissediyorum. Yeter ki birileri elimden tutsun, devlet sahip çıksın'' dedi.


-VALİLİK SAHİP ÇIKTI-


Zeliha Günendi'nin dramını dinleyen Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, tedavisinin tamamlanması için Zeliha Günendi'yi tekrar Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatırırken, çocuklarına devletin sahip çıkılacağını bildirdi.

Günendi'nin devletin korumasına alındığını, genç kadına ve çocuklarına her türlü desteği sağlayacaklarını kaydeden Seyman, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumunun konuyla ilgili çalışma başlattığını, Zeliha Günendi ve çocuklarına her türlü desteğin sağlanacağını vurguladı.