BIST 10.276
DOLAR 32,31
EURO 34,86
ALTIN 2.408,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Meslek Yüksek Okulu eğitime başladı

Sivas'ta bulunan Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksek Okulu, 2010-2011 akademik yılına düzenlenen törenle başladı.

Abone ol

Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksek Okulu gerçekleştirilen törenle 2010-2011 akademik yılına başladı.

Tören öncesi Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve iş adamları, geçen yıl temelleri atılan Orta Anadolu Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nun inşasının gezerek incelemelerde bulundu. Törende ilk konuşan Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Bozdoğan, yüksek okul hakkında bilgiler verdi.

Kendisinin göreve gelmesinin ardından üç yeni bölüm açıldığını söyleyen Bozdoğan, "Yerel Yönetimler, Çevre Koruma ve Kontrol, Harita Kadastro bölümlerini açtık. Yerel Yönetimler bölümüne ilk defa geçen yıl öğrenci aldık. Diğer iki bölümün akademik altyapısını hazırlamaya çalışıyoruz. Muhtemelen önümüzde ki yıl Harita ve Kadastro bölümüne öğrenci almayı düşünüyoruz" dedi.

Açılış töreninde konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü İlyas Dökmetaş öğrencilere seslenerek, "Sizler bu makamlara rektör olarak, dekan olarak, yüksek okul müdürü olarak bulunacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizlere bu imkanı sağlıyor. Bizim öğrencilik yıllarımız çok zor geçti, ama sizler bizlere göre çok daha şanslı kuşaklardasınız" dedi.

Sivas'ın tarih, turizm ve üniversiteler şehri olduğunu belirten Dökmetaş 1220-1270 yılları arasında Sivas'ta dört tane üniversitenin olduğunu hatırlattı. Kredi Yurtlar Kurumu'na 500 öğrenci kapasiteli yut binasının yapılacağını hatırlatan Rektör Prof. Dr Dökmetaş, "Yurt binasının 1 veya 2 yılda tamamlanmasıyla ikişer, üçer öğrencili odalarda öğrencilerimiz kalacaklar" şeklinde konuştu.