BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.435,47
HABER /  GÜNCEL

Zonguldak'ta maden ocağında göçük! İçerde çok sayıda işçi vardı! 1 ölü 6 yaralı...

ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesindeki maden ocağında göçük meydana geldi. Son dakika haberine göre içerde çok sayıda maden işçisi var... Zonguldak Valisi "İçerde 280 kişi var, sadece 4 kişi etkilendi" dedi. Enerji Bakanlığı 4 kişiden birinin vefat ettiğini, 6 işçinin kurtarıldığını duyurdu. İşte dakika dakika göçükle ilgili tüm gelişmeler...

Abone ol

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı Armutçuk Müessesi'nde göçük meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler maden ocağına girerek mahsur kaldığı değerlendirilen işçilerin tahliyesi için çalışma başlattı.. İşte dakika dakika gelişmeler...

Sağlık bakanı Koca: 3 kişi taburcu edildi 3 kişi tedavi altında

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaşanan maden kazasında yaralanan 3 kişinin tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini duyurdu. Bakan Koca, "Zonguldak Ereğli'de, kömür madeninde meydana gelen göçük olayı sebebiyle yaralanan 2 kişi ile olay mahallinde ayağından yaralanan 1 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Diğer 3 kişinin tedavisi acil serviste devam ediyor. Genel durumları iyi." dedi.

Vali'den yeni açıklama: Soruşturma başlatılıyor

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, göçükle ilgili hem kurum içerisinde hem de savcılığın soruşturma başlatacağını açıkladı. Ereğli Devlet Hastanesinde yaralıları ziyaret ederek durumları hakkında bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, madende çalışmaların tamamlandığını, tüm işçilerin tahliye edildiğini belirtti. Vali Hacıbektaşoğlu, "4 işçi göçük altında kaldı. Ramazan Yıldırım kardeşimiz maalesef kurtarılamadı, hayatını kaybetti. Diğer göçük altında kalan 3 kardeşimizin durumları iyi, hayati tehlikeleri yok. Hepsi hastanelerimize ulaştı, tıbbi müdahaleleri yapıldı. Az önce ikisiyle görüştük. Diğer kardeşimizin de şuuru açık hayati tehlikesi yok. Bir yaralı Zonguldak'ta onun da çok şükür hayati tehlikesi yok. Göçük bölgesi dışında yaralanan 3 kardeşimiz var, onlar kendi imkanlarıyla o panikle parmağında kırık olan var, kaşında yarık olan var. Onlar hastanede ayakta tedavisi yapıldı ayrıldılar. Toplam göçük altında 4 kişi kaldı, diğer 3 yaralı göçük bölgesine yakın o panikle yaralandılar. Şu anda kurtarma çalışmaları tamamlandı. Tahlisiye ekipleri, diğer vardiyada çalışanlar, tüm işçilerimiz tahliye edildi. Olayın neden olduğu, herhangi bir ihmal olup olmadığı, bunu hem kurum içerisinde hem de savcılık soruşturmasını yapacak, tamamlayacak" dedi.

Soruxşturma için müfettiş görevlendirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Zonguldak'taki maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili araştırma yapmak üzere uzman müfettişlerin olay yerine ulaştığını bildirdi. Işıkhan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal etmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca: 1 kişi vefat etti, 6 kişi yaralandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda "Zonguldak Ereğli'de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük." ifadelerini kullandı.

Vali: Kurtarma çalışması bitti, ekipler dışarı çıkıyor

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu: Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede..

Enerji Bakanlığı: 1 işçi öldü, 3 işçi kurtarıldı

 Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Göçük altında kalan 4 kişiden 1’i hayatını kaybetti. 3’ü ise yaralı olarak kurtarıldı" denildi.

AFAD: Göçük saat 13:45'te meydana geldi

Bugün, saat 13.45 sularında, Zonguldak ilimiz Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine AFAD, Emniyet, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir..

Vali'den açıklama geldi:  280 kişi var, 4 işçimiz etkilendi

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı. 1 kişi ağır yaralı. 2 kişi den canlı ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı." dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu, "Göçük, 4 kişinin çalıştığı bölgede etkili oldu. Bunun dışında herhangi bir risk yok. Herhangi bir patlama söz konusu değil, göçük. Şu an için bütün ocağı, işletmeyi riske atacak bir durum söylemiyor arkadaşlarımız." diye konuştu.

İçerde 14 kişi var, 1 ceset çıkarıldı

Gazeteci Yeşim Çakır A Haber'e konuştu: İlk belirlemelere göre içeride 14 kişi var. 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı..

Çiplerinden kaç kişi olduğu sayılacak

GİMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, yaptığı açıklamada, olayı öğrenir öğrenmez olay yerine hareket ettiklerini ve göçük sonrası ellerine net bir sayı ve bilgi ulaşmadığını söyledi. Yeşil, bölgede çalışan maden işçilerinin başlarına taktıkları baretlerde yer alan çiplerin incelenerek kaç kişi olduğunun tespit edilmesi için çalışma yapıldığını söyledi.