BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.246,42

Zehra Zümrüt Selçuk nereli babası Atilla Koç kimdir?

Eski Turizm Bakanı Atilla Koç'un kızı olan ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı olarak atanan Zehra Zümrüt Selçuk kimdir aslen nereli ve kaç yaşında?

Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Selçuk Zümrüt kimdir aslen nereli ve kaç yaşında? Zehra Zümrüt Selçuk eski bir bakanın kızı. İşte yeni bakanın yaşamından kesitler içeren biyografisi.

Zehra Selçuk Zümrüt nereli? : Eski Turizm Bakanı Atilla Koç'un kızı olan Zehra Zümrüt Selçuk aslen Ordulu. 1979 doğumlu olan Zehra Zümrüt Selçuk, Ali Aydın Selçuk ile 2008 yılında evlenmiştir. Ayrıca Selçuk, çok iyi derecede ingilizce biliyor.

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nin ardından Bilkent Üniversitesi’nde tam burslu ekonomi lisansı öğrenimi gördü. Amerika’da Michigan Üniversitesi’nde ekonomi doktorasına başladı, Teksas Üniversitesi’nde işletme doktorasına devam ederken, aynı üniversitede muhasebe ve enformasyon yönetimi yüksek lisansı da yaptı.

2003-2007 yılları arasında Teksas Üniversitesi’nde araştırma asistanı, 2007’den itibaren İslam İşbirliği Teşkilatı SESRIC’te kıdemli araştırmacı olarak görev yaptı. SESRIC İstatistik ve Enformasyon Direktörü oldu.

Çok sayıda Türkçe ve İngilizce yayını bulunan Zehra Selçuk Zümrüt, yerli ve yabancı üniversitelerden dereceler, burslar, sertifikalar almıştır. 

Zehra Selçuk Zümrüt'ün KADEM Ankara Temsilciliği ve Denetleme Kurulu Üyeliği, Kadın Birliği Platformu Üyeliği, Satrançla Büyüyorum  Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Bilkent Üniversitesi Mezunları Derneği Üyeliği bulunuyor.