BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  GÜNCEL

Yunan güvenlik güçleri mültecilere ateş açtı: 1 ölü 5 yaralı

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

EDİRNE Valiliği'nden gelen son dakika habere göre Yunan polisi sınırda mültecilere ateş açtı. Pazarkule Sınır Kapısı'nda düzenlenen saldırıda 1 kişi öldü 5 kişi de yaralandı. Valilik, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun da saldırıya şahit olduğunu vurguladı ve Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nda soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Abone ol

Sınır kapısı çevresinde bekleyen bir grup göçmenin bu sabah sınırı geçmek istemesi üzerine önlem alan Yunan güvenlik güçleri, ateş açtı. Silah sesleri duyulurken, TOMA’dan tazyikli su sıkan Yunan güvenlik güçleri, gaz bombaları ile göçmenlere müdahale etti. 

Edirne Valiliği'nden saldırıya ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında olaya inceleme için bölgede bulunan TBMM İnsan Hakları Komisyonunun da şahit olduğunu bildirdi. Silahlı saldırıda 1 göçmenin öldüğünü ve yaralılar olduğunu bildiren valilik, şu bilgileri verdi:

Ölü ve yaralılar var
-Program dahilinde saat 11.00’da Pazarkule Kara Hudut Kapısında Türkiye’den Yunanistan’a geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin toplu olarak bulunduğu alanda komisyon üyelerince yapılan inceleme sırasında;
Kastanies Sınır Kapısı ile Pazarkule Sınır Kapımız arasındaki bölgede bulunan göçmenlere Yunanistan polis ve sınır birliklerince ses, sis, gaz bombaları, plastik mermi ve gerçek mermiler kullanılarak ateş açılmıştır. Açılan ateş sonucunda göçmenlerden 3’ü ayağından, 1’i kasık bölgesinden, 1’i kafasından ve 1’i de göğüs bölgesine isabet eden gerçek mermi sonucu toplam 6 erkek şahıs yaralanmıştır.



Yaralı olarak hastaneye kaldırılan mülteci öldü

Göğüs bölgesinden yaralanan şu an için kimliği tespit edilemeyen erkek şahıs olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.

Süleyman Soylu: Türkiye yapsa Avrupa ayaktaydı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Bugün 11’de Edirne Pazarkule'de 1 mülteciyi daha öldürüp 5'ini yaralayan Yunanistan, uluslararası kuralları çiğneyip insan hakları ihlallerine devam ediyor, çünkü Avrupa şımartıyor. Bunların milyonda birini Türkiye yapsa hem Avrupa hem de Avrupa'nın Türkiye'deki elemanları ayaktaydı."

YUNANİSTAN'DAN AKIL ALMAZ İFTİRA

Mültecileri öldürmekte tereddüt etmeyen Yunanistan'dan akıllara durgunluk veren bir iftira geldi. Reuters haber ajansının son dakika gelişmesi şeklinde servis ettiği haberde açıklamayı Yunan hükümeti sözcüsü ve başbakan yardımcısı Stelios Petsas yaptı. Petsas, Türkiye’nin Yunan askerinin sınırda mültecileri yaraladığına dair “yalan haberler” yaptığını iddia etti… Petsas, katıldığı basın toplantısında mültecilerin, Yunan askerlere karşı Türk yapımı göz yaşartıcı gaz kullandığını da öne sürdü. Uluslararası kamuoyu, Yunan askerlerinin açtığı ateş sonucu mülteci gencin ölümüne tepki göstermişti. Yunanistan bu iftira ile tepkilerden kurtulmaya çalışıyor. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yunan askeri mültecilere ateş açtı hamile kadına sopalarla dayak attılar
Foto Galeri Yunan askeri mültecilere ateş açtı hamile kadına sopalarla dayak attılar Galeriye Gözat