BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  MEDYA

Youtube +90 kanalı ne iş? DW, BBC, VOA ve F24 ortak Türkçe kanal açtı

Youtube üzerinde 4 farklı ülkenin 4 farklı yayın kurumu birleşti ve Türkçe ortak haber kanalı açtı. DW, BBC, VOA ve France 24'ün Youtube üzerindeki plus 90 (+90) kanalı merak konusu oldu.

Abone ol

Youtube üzerinden 4 kanalın açtığı +90 bugün yayına başladı. Daha önce benzeri görülmemiş bir işbirliğinin ürünü olan plus 90, 4 farklı ülkenin yayın organını Türkiye hedefiyle biraraya getirdi. 

Youtube üzerinden yayına başlayan +90 kanalı, DW önderliğinde kuruldu. Türkçe yayın yapacak olan ve Türkiye'deki haberleri aktaran kanalın 'asıl' kuruluş gayesi merak konusu oldu. Kanala ortak olan kurumlar ve ülkeleri şöyle: 

Almanya : Deutche Welle
BBC : İngiltere

France24 : Fransa
VOA : Amerika Birleşik Devletleri

Alman yayın organı DW, +90'ın yayına başlamasını şu satırlarla duyurdu:

Türkiye’deki en güncel konuları ve gelişmeleri takip etmek isteyenler için YouTube üzerinden yayın yapan yepyeni ve tarafsız bir haber kanalı. DW öncülüğünde kurulan +90’a, dünyanın önde gelen diğer kamu yayıncılarından BBC, F24 ve VOA içerik sağlamaktadır. Objektif ve özgür haber anlayışıyla +90 artık yayında.

ABD kanalı VOA ise Yotube kanalını 'Türkiye gündemine tarafsız bakış açısı' başlığı ile sundu. 

HAYIRDIR İNŞALLAH!

4 ülkenin devlet destekli medyasının Youtube üzerinden ortak bir Türkçe haberler kanalı açması pek hayra alamet görülmedi. Kurumların diğer ülkelere yönelik böyle bir işbirliği yok.