BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  SAĞLIK

Vücudunuzda fazla yağı olanlar bu besinlerle hepsinden kurtuluyor

Kadınlar başta olmak üzere pek çok kişi vücudundaki fazla yağlardan kurtularak kilo vermeye çalışıyor. Sayacağımız bu besinler ile bu fazla yağlarınızdan kolay yoldan kurtulabilirsiniz.

Abone ol

Genellikle yaz aylarında, denizlerde mayo ve bikini giymek isteyen kadınların en büyük derdi fazla kiloları. Kilolarından kurtulmak isteyen insanlar türlü türlü yöntemler ile yağlarını yakmaya çalışıyor. Tüketeceğiniz bazı sağlıklı gıdalar ile basit ve hızlı yoldan vücudunuzdaki bu fazla yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. 

İşte yağ yakıcı etkisi bulunan gıdalar

Elma

Midede lipidlerin bir kısmını tutan çözünür bir lif olan pektin açısından oldukça zengin olan elma, tüketildiği takdirde vitamin ve minerallerden dolayı uzun süre tokluk sağlamanın yanında metabolizmayı da çalıştırmaya katkı sağlayarak yağ yakmada etki eder.

Dolmalık biber

İçerisinde bol miktarda C vitamini olduğu bilinen ve yüksek miktarda su içermesinden dolayı düşük kaloriye sahip olan dolmalık biber tüketildiği zaman yağ yakmaya teşvik ederek kısa sürede kilo vermeye yardımcı olur.

Avokado

Yüksek miktarda doymamış yağ içeren ve sağlık açısından gerekli olan vitamin mineraller bakımından zengin olan avokado, başta sağlık için büyük tehlike olan ve düzensiz bir şekilde kilo almaya neden olan kolesterolü dengede tutar, uzun süre tokluk hissi vermesinden dolayı da kilo kaybetmede etkili olur.

Kuşkonmaz

Sindirim sistemi sağlığı açısından mükemmel etkileri olan bağırsak kaynaklı rahatsızlıkların engellenerek düzene girmesini sağlayan kuşkonmaz, mükemmel bir prebiyotik olmasının yanı sıra metabolizmayı da hızlı bir şekilde çalıştıracak etkilere sahiptir.

Yulaf ezmesi

içeriğindeki yüksek miktarda liflerden dolayı sağlık için faydalı olan ve çeşitli şekillerde tüketilen yulaf ezmesi, metabolizmayı harekete geçirerek vücuttaki yağ depolanmasını engelleyerek kilo vermenizi sağlar.

Kivi

Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan antioksidan kaynağı ve enerji üretimini destekleyen kivi, metabolizmanın hareketlenmesi için gerekli olan maddelerin vücuda salgılanmasına yardımcı olarak kısa sürede kilo vermenize yardımcı olur.

Kahve

İçerisindeki miktarından dolayı vücuttaki yağ depolanmasına karşı koruyucu bir kalkan olan kahve, tüketildiği takdirde vücuda enerji vermekle kalmayıp kilo vermek için de organların düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Sirke

Asetik asidi sindirim sisteminin faydalı olan, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan sirke, tüketildiği zaman vücuttaki birikmiş yağın da dışarıya atılmasını sağlayarak kolay ve dengeli bir şekilde kilo vermeye yardım eder.