BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.440,80
HABER /  GÜNCEL

Vekil yeğeni gözaltında!

AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın yeğeni 26 yaşındaki Ali Yıldırım, gözaltına alındı

Abone ol

AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın yeğeni 26 yaşındaki Ali Yıldırım, 5 arkadaşıyla birlikte bir genci kaçırıp dövdükleri iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alındı.

Milletvekili Yıldırım'ın 16 yaşındaki başka bir yeğeni de 2 arkadaşıyla birlikte 15 yaşındaki bir kıza tecavüz ettikleri iddiasıyla daha önce gözaltına alınmıştı.
AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın ağabeyinin oğlu olan Ali Yıldırım, iddiaya göre arkadaşları Ahmet Kumaş (38), Hayrettin Kumaş (28), Bahattin Kumaş (26), Remzi Kumaş (28) ve Burhan Kumaş (27) ile birlikte, tartışmalı oldukları 25 yaşındaki Soner Başaran'la geçen pazartesi günü saat 08.00 sıralarında buluştu. Ali Yıldırım ve 5 arkadaşı, otomobillerine aldıkları Başaran'ı Akyazı İlçesi'ne bağlı Dedeler Köyü'ndeki bir eve kapattı. 6 kişi, burada elleri ve ayaklarını bağladıkları Başaran'ı dövdü. Evde yalnız kaldığı sırada bağları çözüp kaçarak "156 Alo Jandarma" hattını arayan Başaran yardım istedi. Köye gelen jandarmaya ifade veren Soner Başaran kendisini kaçıran 6 kişiden şikayetci oldu. Jandarma ekipleri, Ali Yıldırım ile 5 arkadaşını şikayet üzerine gözaltına aldı. Milletvekili Recep Yıldırım'ın yeğeni Ali Yıldırım ve 5 arkadaşı, jandarmadaki sorgularının ardından "adam kaçırmak", "rehin almak", "darp" ve "hürriyeti tahdit" suçlamalarıyla adliyeye sevkedildi.

AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın diğer yeğeni 16 yaşındaki yegeni E.Y. de iki kadaşıyla birlikte 15 yaşındaki bir kızı kaçırıp götürdükleri bir evde zorla tecavüz ettiği iddiasıyla ihbar üzerine gözaltına alınmıştı. E.Y., daha sonra serbest bırakılmıştı.