BIST 9.775
DOLAR 32,55
EURO 35,00
ALTIN 2.435,21
HABER /  POLİTİKA

GÜRTUNA bombayı patlattı

Ali Müfit Gürtuna, sohbaharda parti kuracağını ve ilk genel seçimlere katılacağını açıkladı.

Abone ol

İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Turkuaz Hareketi lideri Ali Müfit Gürtuna, sohbaharda parti kuracağını ve ilk genel seçimlere katılacağını açıkladı. Sloganı "Güçlü ve mutlu Türkiye" olan partiye isim arayışları sürüyor.

İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Turkuaz Hareketi lideri Ali Müfit Gürtuna, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Niyazoğlu'nu makamında ziyaret etti. Gürtuna, yaklaşık 100 dernek üyesine yaptığı konuşmada, Türkiye'de ciddi anlamda bir değer kayması yaşandığını, hak hukuk kavramlarının zedelendiğini, "Kır çiçeği dön köşeyi" mantığının egemen olduğunu, evladın babaya saygısının kalmadığını ve toplumu özündeki değerlerin erozyona uğradığını dile getirerek, ülkeyi dolaşarak halkın sorunlarını yerinde tespit ettiğini anlattı. Gürtuna, ülkenin en önemli sorunun işsizlik olduğunu, beş yıl önce resmi kayıtlara göre 1.5 milyon olan işsiz sayısının bugün 3.2 milyona ulaştığını, ancak bu rakamın gerçekte 10 milyon olduğuna dikkat çekti. Tüketime dayalı ekonomi sisteminin çiftçiyi, işadamını, esnafı çökerttiğini öne sürdü. Gürtuna 2004'te 220 bin, 2005'te ise 300 bin esnafın kepenk kapattığını, işverenlerin işçi haline geldiğini, çalışanların gelir kaybettiğini ve ülkenin fakirleştiğini anlattı.

Gürtuna, şunları söyledi: “Üretemeyen, başkasının ürettiğini tüketen bir toplum olduk. Dikiş bir yerden sonra patlıyor. Bireysel cinnet hali, toplumsal cinnete dönüşecek. Türkiye kötü yönetiliyor. Müthiş bir yönetim zaafı var. Muhalefet boşluğu, yerini iktidar boşluğuna bıraktı, korkarım ki yakında devlet boşluğuna bırakacak. Bizi birleştiren unsurlar, bizi ayrıştırır hale geliyor. Türkiye'yi girdiği bu girdaptan çekip çıkaracak bir siyasi irade yok. Türkiye kendini yönetecek sivil gücü üretmek zorunda. Ucuz siyaset anlayışı bu ülkeyi parçalıyor. Suni ayrıştırmaları ortak bir güç haline getirerek, bir paçavra gibi yırtıp atmak zorundayız. İyi liderlik farklılıkları iyi yönetmektir.”

Gürtuna ülkenin dürüst, bilgili, ne yapacağını bilen ve ayrıştıran değil birleştiren siyasetçilere ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, bu nedenlerle yola çıktığını, Turkuaz Hareketi'nin sohbaharda partileşeceğini ve ilk genel seçimlere katılacağını anlattı. Gürtuna, “Bilgiye dayalı siyaset yapılmıyor. Milletvekilleri ve bakanlar derslerine çalışmıyor. Partilerde ön hazırlık yok, kolayı seçip slogan üretiyorlar. Seçim öncesinde de halka gökyüzündeki yıldızları bile vaad ediyorlar. Bilgiye ve birliğe dayanmayan siyaset yapısını kabul etmiyorum” dedi. Gürtuna, kuracağı partinin iktidara geldiğinde vergileri düşüreceğini, mazot üzerindeki vergiyi kaldıracağını ve tarımı destekleyeceğini ileri sürdü. Gürtuna, sloganı "Güçlü ve mutlu Türkiye" olan partiye isim aradıklarını, önerilere açık olduklarını belirtti.

Kaynak :