BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
HABER /  GÜNCEL

Edirnede kaçak operasyonu

Edirne'de sınırı kaçak geçmek isteyen 51 yabancı uyruklu ile aracılık eden iki kişi yakalandı.

Abone ol

Edirne'de sınırı kaçak geçmek isteyen 51 yabancı uyruklu ile bu kişilere yardım ettiği bildirilen 2 kişi yakalandı. Edinilen bilgile göre, Enez ilçesi Kocaali köyü yol ayrımında jandarmanın ''dur'' ihtarına uymayan 34 U 1284 plakalı kamyon sürücüsü kaçtı.

Kontrol noktasına 200 metre uzaklıktaki ormanlık alana park eden kamyonun kasasından atlayarak, kaçmaya çalışan 10'u Irak, 5'i Moritanya ve 2'si Filistin uyruklu olmak üzere toplam 17 kişi ile kamyon sürücüsü C.A. yakalandı. Ekipler, yaptığı soruşturmada, C.A'nın yabancı uyrukluları para
karşılığında bölgeye getirdiğini belirlerken, kamyonun plakasının
sahte olduğunu belirledi.

Yakalanan 17 yabancı uyruklu sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğüne gönderilirken, kamyon sürücüsü C.A çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Keşan Ceza Evine konuldu. Öte yandan Edirne merkez ilçeye bağlı Tayakadın köyünde devriye görevi yapan jandarma ekiplerinin, şüphe üzerine durdurmak istediği 22 KC 624 plakalı otomobil sürücüsü kaçtı.
Yapılan takip sonucu yakalanan araçta, Somali uyruklu 3 kişi ile
araç sürücüsü M.T. yakalandı. Bu arada, İpsala ve Enez ilçelerinde, sınır devriyelerince yapılan kontrollerde, sınırı kaçak olarak geçmek isteyen Irak, İran, Filistin ve Moritanya uyruklu 31 kişi yakalandı.