BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

ATM fareleri yakalandı

Eskişehir'de ATM'lerden vatandaşların kart bilgilerini elde eden 4 kişi tutuklandı.

Abone ol

Eskişehir'de ATM'lere kurdukları düzenekle vatandaşların kart bilgilerini elde edip dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 4 kişi tutuklandı. 

Alınan bilgiye göre, ATM'lere kurdukları düzenekle bankamatik kartlarının sıkışmasını sağlayıp, bu vatandaşları bankamatiğin yanında bulunan ve içerisine cep telefonu sistemi yerleştirdikleri telefonla banka merkezi yerine işbirlikçi arkadaşlarını aratarak şifre gibi gerekli bilgileri aldıkları ve karttan para çektikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi  çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Hasan Polatkan Bulvarı'ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir bankaya ait ATM'nin yanında bulunan telefona düzenek kuran 2 kişi olduğunu fark eden emniyet güçleri, söz konusu şüphelileri takibe almıştı.

Bir süre sonra şüpheli 2 kişinin otomobille Odunpazarı semtinde aynı bankaya ait ATM'nin önüne gelip başka bir kişinin hesabına bankamatik kartıyla havale yapmaya çalıştıklarını belirleyen emniyet güçleri, şüpheli B.K. (31) ve O.B'yi (39) yakalamıştı.

B.K. ve O.B'nin ATM'lere kurdukları düzenekle bankamatik kartlarının sıkışmasını sağlayıp, bu vatandaşları bankamatiğin yanında bulunan ve içerisine cep telefonu sistemi yerleştirdikleri ve yönlendirdikleri telefonla banka merkezi yerine işbirlikçi oldukları kadınlar Ş.K. (33) ve F.T'yi (32) arattıkları tespit edilmişti.

Söz konusu zanlıların, vatandaşlardan kartların şifreleriyle gerekli bilgilerini aldıkları, bu sayede bankamatik kartından para  çektikleri ve ilgili oldukları üçüncü kişilere havale yaptıkları belirlenmişti.

İçerisine cep telefonu yerleştirilen düzenek, bankamatik kartlarının sıkışması için kullanılan küçük kartonlar, bantlar, ATM makinelerine yerleştirilen kart giriş yuvaları gibi düzenekler ve 1100 YTL ile yakalanan şüpheliler Ş.K, B.K, F.T. ve O.B. gözaltına  alınmıştı.