BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.441,97
HABER /  GÜNCEL

İzmirde ÖSS hazırlığı

ÖSS İzmir'de girecek öğrencilerin barınma, ulaşım ve yemek sorunları ile ilgili önlemler alındı.

Abone ol

Bu hafta sonu yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) İzmir'de girecek öğrencilerin barınma, ulaşım ve yemek sorunları ile sınav güvenliğine ilişkin her türlü tedbirin alındığı bildirildi.

İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte 178 öğretim kurumunda 3 bin 500 gözetmenin görev alacağı ÖSS'ye 63 bin 680 öğrenci girecek. Engelli öğrenciler ise Bornova Fen Lisesinde sınava girecek.
Sınava katılacak öğrencilere başarı dileyen İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, öğrenciler için sakin bir sınav ortamı oluşturulması konusunda vatandaşların gerekli duyarlılığı göstermelerini istedi. Açıklamada, sınavın huzurlu ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi için 17 Haziran saat 08.00'dan itibaren 18 Haziran 2006 Pazar günü saat 13.00'e kadar her türlü kompresörlü iş makinesinin
çalıştırılmaması, arabaların klaksonlarının çalınmaması, her türlü resmi ve özel tören sırasında dışarı yayın yapılmaması, düğün konvoylarının oluşturulmaması, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcıların gürültüleri ile buna benzer çalışma yapılmaması, sınavların yapılacağı okulların çevresindeki sanayi siteleri ve işyerlerinde gürültülü çalışma yapılmaması istendi.
Bornova ilçesinde sınava girecek adayların metro ile sınav
yerlerine gitmeleri önerildi.