BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  GÜNCEL

Trabzonda organ mafyası

Trabzon'da organ mafyası iddialarıyla ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanamadı denildi.

Abone ol

Trabzon'un Akçaabat ilçesi emniyet müdürlüğü yetkileri, ilçedeki ''organ mafyası'' iddialarına ilişkin şu ana kadar kendilerine kaçırılan çocuk, ya da başka bir vaka ile ilgili suç duyurusunda bulunan olmadığını bildirdiler.

İlçeye bağlı Darıca Beldesinde anaokuluna öğrencisi S.S'den, kimlikleri henüz belirlenemeyen kişilerce kan örneği alındığını belirten ailenin başvurusu üzerine jandarma, ''organ mafyası'' şüphesiyle çalışma başlatmıştı.

Akçaabat İlçe Jandarma Komutanlığı, çocuktan kan alanların organ mafyasından olduğunu değerlendirerek, 4 kişi oldukları sanılan şüphelilerden, kadın olanın robot resmini çizdirerek ilçenin belirli yerlerine astırmıştı.
İlanda, şüphelilere ilişkin bilgilere yer veren jandarma, robot resimdeki şüpheliyi görenlerin kendilerine bilgi vermesini istemişti.

EMNİYET ASILSIZ DİYOR
Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğünden üst düzey bir yetkili, bu tür söylentilerin bir haftadan beri halk arasında sürdüğünü, kendilerine de çok sayıda asılsız ihbar geldiğini belirtti. Yetkili, asılsız ihbarlar peşinde koştuklarını belirterek, ''Hatta bir ihbarda mezarlığa bir çocuk gömüldüğünü, çocuğun iç organlarının alındığı söylendi. Bunun üzerine biz de mezarlığa bir ekip gönderdik. Yapılan inceleme sonucunda böyle bir şey olmadığını gördük. Halkımız artık bu tür dedikodulara karşı daha dikkatli olmalılar. Bu olayla ilgili şu ana kadar emniyet amirliğine kaçırılan çocuk, ya da başka
bir vaka ile ilgili suç duyurusunda bulunan olmadı'' diye konuştu. Robot resimlerin ilçenin belirli yerlerine asılmasını sağlayan Akçaabat Jandarma Komutanlığı yetkilileri ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.