BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Görüşme işe yaramadı

Gürcistan'lı siyasi gözlemciler Putin-Saakaşvili görüşmesinden olumlu bir sonuç çıkmadığnıı bildirdi.

Abone ol

Gürcistan'da siyasi gözlemciler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin St. Petersburg kentinde yaptığı görüşmeden sonra da  sorunların çözümüne yönelik tutumlarında bir değişiklik olmadığı görüşünde birleşti.

Gürcistan Uluslararası Stratejik İlişkiler Araştırma Vakfı Başkanı Aleksandre Rondeli yaptığı açıklamada, görüşmeyle Putin ve Saakaşvili arasında yeni bir güven ortamı oluştuğunu ve tarafların diyalogların sürmesini istediğini kaydetti.
Gürcistan'dan bağımsızlık ilan eden Güney Osetya ve Abhazya'daki sorunların çözümündeyse tarafların sahip olduğu düşünce de bir değişiklik olmadığının altını çizen Rondeli, sadece iki lider arasındaki görüşmede kapalı kapılar arkasında neler konuşulduğunun büyük merak uyandırdığını ifade etti.
Gürcü siyaset gözlemci Giorgi Helaşvili de açıklamasında, Rus lider Putin'in, Saakaşvili ile görüşme yapması için batı Avrupa ülkeleri tarafından büyük baskı altında tutulduğunu iddia etti.  Putin'in, görüşmeden önemli kazanımlar elde ettiğini savunan Helaşvili, ''Saakaşvili'ninse ne gibi kazanımları olduğunun ve eve neyle döndüğünün henüz bilinmediğini'' kaydetti.

Bir başka siyasi gözlemci Arçil Gegeşidze ise yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin hiçbir dönemde bugün olduğu kadar kötü ve karmaşık duruma gelmediğine dikkati çekti.

Gegeşidze, Putin-Saakaşvili görüşmesinin iki ülke ilişkilerindeki kördüğümün çözülmesi için atılan önemli bir adım olduğunu, ancak somut bir sonuç elde edilemediğini ve tarafların tutumlarında bir yakınlaşma olmadığını kaydetti.