BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  POLİTİKA

Hocanın gulu yamyamları

Eski Başbakan Necmettin Erbakan yine formunda. Erbakan İstanbul'da öyle konuştu ki...

Abone ol

Eski Başbakan Necmettin Erbakan, batının çifte standart uyguladığını belirterek, ''İsrail'de atom bombası var. Ama 'İran'da olmayacak' diyor. Neden? Çünkü o Müslüman ülke. İran, 'barışçıl amaçlarla nükleer enerji üretmek istiyorum' dediği zaman yamyam dansı, gulu gulu dansı başlıyor'' dedi.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM), D-8'in 9. kuruluş yıldönümü nedeniyle Çırağan Sarayı'nda üye ülke temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı düzenledi. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan Erbakan, 15 Haziran 1997'de Türkiye, Pakistan, Bangladeş, Mısır, Nijerya, İran, Endonezya ve Malezya tarafından kurulan D-8'in toplam nüfusunun 930 milyon, yüzölçümünün 7.5 milyon kilometrekare olduğunu söyledi. D-8'in yeni bir dünya için kurulduğunu, bayrağında yer alan dünya ve üzerindeki 6 yıldızın da örgütün temel ilkeleri olan; savaş değil barış, çatışma değil diyalog, çifte standart değil adalet, üstünlük sağlamak değil eşitlik, sömürü değil işbirliği, baskı ve tahakküm değil insan hakları, hürriyet ve demokrasiyi sembolize ettiğini ifade eden Erbakan, ancak batının tüm bu değerlerin tersini yaptığını savundu.

Erbakan, soğuk savaşın ardından son 16 yılda dünyanın huzur görmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Hep savaş, savaş, savaş... Batı çifte standart uyguluyor. Irak'a saldırdı, şimdi sırada İran var. İran'ı işgal ederek İsrail'in güvenliğini sağlamak istiyor. Ama nasıl saldırayım diye etrafında dolanıp duruyor. İsrail'de atom bombası var. Ama 'İran'da olmayacak' diyor. Neden? Çünkü o Müslüman ülke. Ona ses çıkaran kimse yok. İran, 'barışçıl amaçlarla nükleer enerji üretmek istiyorum' dediği zaman yamyam dansı, gulu gulu dansı başlıyor. İnsanlık soğuk savaş dönemini arar hale geldi. Bu dünya yanlış zihniyetin elinde kaldığı için bu hale geldi. Bu ezilmişliğe 'hayır' demeliyiz. G-7'ler düşmanlık üzerine, D-8'ler barış ve sevgi ilkeleri üzerine kurulmuştur. Bu nedenle D-8 basit bir işbirliği projesi değil, yeni bir dünya projesidir.''