BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.426,32
HABER /  SPOR

İspanya Ukraynaya PATLADI

Dünya Kupası'nda başarılı bir sonuç hedefleyen yıldızlar topluluğu İspanya fırtına gibi esiyor.

Abone ol

Dünya Kupası H Grubu mücadelesinde İspanya, 13. dakikada Xabi Alonso ve 17. dakikada David Villa'nın attığı gollerle, Ukrayna karşısında ilk yarıyı 2-0 önde kapadı. Torres'in düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı David Villa gole çevirdi. Skoru belirleyen isim ise Torres oldu: 4-0

Finallerde grup ilk maçlarında sona yaklaşılırken İspanya, H Grubu mücadelesine hızlı başladı. Almanya 2006 Dünya Kupası ilk maçını Ukrayna ile oynayan İspanyollar, 17 dakikada 2 gol buldu. Karşılaşmanın 13. dakikasında Marcos Senna, yaklaşık 30 metreden çok sert bir şut gönderdi. Ukrayna kalecisi Oleksandr Shovkovskyi, tam çatala giden topu son anda kornere çeldi. Kornerden gelen topa ön direkte kafayı uzatan Xabi Alonso, İspanya'yı öne geçiren golü attı.

VILLA'NIN FÜZESİ

Golle birlikte oyunda kontrolü tamemen ele geçiren ve daha rahat hucuma çıkan İspanyollar, ilk gollerinden 4 dakika sonra David Villa ile farkı ikiye çıkardı. Ceza sahası yayının 1-2 metre kadar gerisinde kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Villai çok sert ve düzgün vurdu. Baraja çarpan top, kaleci Shovkovskyi'yi yanıltınca ikinci ispanyol golü olarak Ukrayna filelerine gitti.

Savunmasında açık vermeyen İspanyollar, 32. dakikada Gusin'i kaçırdı; bu futbolcunun etkisiz vuruşu kaleci Casillas'ta kaldı.

44. dakikada David Villa, kendisinin ikinci takımının üçüncü golüne çok yaklaştı. Savunmaya rağmen topla birlikte ceza sahasına girdi. Hafif sağ çaprazda dengisini kaybederken iyi de vurdu, kaleci gole izin vermedi ve ilk yarı Boğalar'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

TORRES DÜŞÜRÜLDÜ, VİLLA ATTI

İkici yarıya da İspanyollar fırtına gibi başladı. Kalesindeki etkisiz Ukrayna atağını savuşturan kırmızılılar, hızlı atağı çıktı, savunmayı çizgi halinde yakaladı. Savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Fernando Torres, ceza sahasına girdi. Tam vuruşunu yaparken Vladislav Vashchuk, formasından çekince dengesini kaybetti, hakem penaltı noktasını gösterdi. Vashchuk, bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle kırmızı kart gördü. Topun başına geçen David Villa, çok sert vurdu. Köşeyi doğru tahmin eden kaleci Shovkovskyi'nin müdahelesi yeterli olmadı: 3-0.

TORRES GOLÜNÜ ATTI

Üçüncü golden sonra oyun disiplininden kopan ukrayna kalesi üst üste gol tehlikesi yaşadı. Ceza sahası çevresinde gönderilen bütün toplar kaleyi buldu ama gol gelemedi. 82. dakikada Fernando Torres, koşuyoluna atılan topa hareketlendi. Çaprazdan çok sert vurdu, kalecinin kapattığı köşeden topu filelere gönderdi: 4-0

Son dakikada Shevchenko, Ukrayna'nın finaller tarihindeki ilk golünü atmaya çok yaklaştı. Orta sahadan uzun gönderilen topu sağ kanatta kontrol etti. Ceza sahasında 3 kişiyi çalımladı ancak vurmakta gecikince savunma gole izin vermedi ve İspanya sahadan 4-0'lık galibiyet ve 3 puanla ayrılan taraf oldu.

2002'ye çeyrek finalde şanssız bir şekilde veda eden Boğalar, 2006'ya çok iyi bir başlangıç yaptı.

Dünya Kupası H Grubu'nda bu akşam Tunus - Suudi Arabistan karşılaşması oynanacak. Münih'teki maç saat 19:00'da başlayacak.

İSPANYA: 4 - UKRAYNA: 0

Stat: Zentral
Hakemler: Massimo Busacca, Francesco Buragina, Matthias Arnet (İsviçre)
İspanya: Casillas, Ramos, Puyol, Ibanez, Pernia, Senna, Xabi Alonso (Dk. 55 Albelda), Xavi Hernandez, Luis Garcia (Dk. 77 Fabregas), Torres, Villa (Dk. 55 Raul)
Ukrayna: Shovkovsky, Yesersky, Rusol, Vashchyuk, Nesmachny, Gusev (Dk. 46 Vorobey), Gusin (Dk. 46 Shelayev), Tymoshchyuk, Rotan (Dk. 64 Rebrov), Voronin, Shevchenko
Goller: Dk. 13 Xabi Alonso, Dk. 17 ve 48 (penaltıdan) Villa, Dk. 81 Torres
Sarı kartlar: Dk. 16 Rusol, Dk. 52 Yezerskiy (Ukrayna)
Kırmızı kart: Dk. 47 Vashchuk (Ukrayna)