BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Vahit Kirişçi'nin toprak suya karıştı açıklaması muhalefetin ekmeğine yağ sürdü

Ülkemiz son günlerde ard arda afetlerle boğuşurken, 11 ili yıkan büyük depremin yaraları henüz sarılmamışken Şanlıurfa'daki sel felaketi yeniden yürekleri yaktı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin yaptığı sel açıklaması ile gündeme düştü. Vahit Kirişçi 17 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi ile ilgili olarak Evet 15 canımızı aldı ama toprak suya kavuştu" yorumunu yaptı.

Abone ol

Şanlıurfa'yı depremin ardından bir kez daha yıkan sel afetinin bugün 3. günü fakat bölgedeki tablo hala çok vahim. 11 ili yıkan büyük depremin ardından yaralar sarılmaya başlanmışken Şanlıurfa'dan gelen sel son 65 yılın en büyük sel felaketi yeniden yüreklerimizi dağladı. Şu ana kadar sel fekaletinde 17 kişinin hayatını kaybettiği haberi geldi. Türkiye sel felaketine üzülürken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin açıklaması olay oldu sosyal medyanın gündemine düştü.

Bir televizyon kanalına konut olan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci sel felaketi hakkında yaptığı açıklama ile bir anda gündem oldu. Vahit Kirişçi'nin "Evet 15 canımızı aldı ama toprak suya kavuştu" yorumu sosyal medyadan büyük tepki aldı. Muhalefetin ekmeğine yağ sürdü yorumlarının yapıldığı bu 'talihsiz' açıklama sonrası Vahit Kirişçi'nin hayatı, eşi yeniden merak konusu oldu. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Habertürk'te Kübra Par'ın yaptığı "Açık ve Net" programında açıklamalarda bulundu.

Kirişçi, bir taraftan 15 canımızı aldı ama diğer taraftan toprak suya kavuştu. Atatürk Barajı'nda su mesafemiz 300 bin metreküp arttı. Bu önemli bir şey. Tabii ki taşkın, sel olmasın. Üç günde bu kadar yağış olsun elbette istemeyiz." dedi. 

Vahit Kirişçi kimdir?

4 Aralık 1960'da, Kahramanmaraş'ta doğdu. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı. 1995'te Doçent, 2001'de Profesör oldu.

16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi. 22. Dönem Adana Milletvekili ve Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Başkanvekilliği görevinde bulundu. TBMM Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönem'de aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi. 4 Mart 2022 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı olarak atandı. İngilizce bilen KİRİŞCİ, evli ve 3 çocuk babasıdır.