BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,02
HABER /  MAGAZİN

Ünlü oyuncu Atilla Pekdemir hayatını kaybetti

2 seneden bu yana akciğer kanseri ile mücadele eden tiyatro ve sinema oyuncusu Atilla Pekdemir, 78 yaşında hayatını kaybetti.

Abone ol

Kısa bir süre önce yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) atlatan 78 yaşındaki ünlü oyuncu Atilla Pekdemir, İzmir'de hayatını kaybetti.

Yaklaşık 2 senedir akciğer kanseriyle mücadele eden ünlü oyuncunun vefatına ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Tiyatro ve sinemamızın kıymetli bir ustasını daha yitirdiğimizi üzüntüyle öğrendik. Merhum Atilla Pekdemir'e Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz."

Atilla Pekdemir kimdir?

Atilla Pekdemir, 10 Şubat 1943'te Giresun'da doğdu. Liseyi bitirdikten sonra Ankara Hukuk Fakültesine girdi. 1963'te konservatuvarın tiyatro bölümünü kazanınca hukuk eğitimine ara vererek konservatuvara devam etti. 1968'de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

Konservatuvarın ilk yılında beş arkadaşı ile GRUP-6 Tiyatrosunu kurdu ve Türkiye'de ilk Bertolt Brecht oyununu sergiledi. Aynı yıl hocası Yıldız Kenter'in tiyatrosunda yine bir Brecht oyunu olan Üç Kuruşluk Opera ile profesyonel tiyatro hayatına başladı. Gençlik Tiyatrosu'yla Almanya- Erlangen Uluslararası Tiyatro Festivalindeki Keşanlı Ali Destanı oyununda 'Ali' rolünü oynadı.

Minur Özkul, Gülriz Sururi-Engin Cezzar, Üç Maymun Kabare, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner, Ali Poyrazoğlu, Deve Kuşu Kabare, Levent Kırca, Sadri Alışık tiyatrolarında oyuncu ve yönetmen olarak çalışan Pekdemir, 'Adını Sen Koy', 'Yol Ayrımı', 'Hayat Yokuşu' ve 'İyi Ki Varsın'ın da aralarında olduğu çok sayıda dizide rol aldı.