BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.400,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Üniversitelilerden 'el yıkama' dersi

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri minik öğrencilere hijyen dersi verdi.

Abone ol

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, oluşturdukları Avrupa Birliği destekli projeyle geliri düşük mahalle ve köylerde yaşayan bin 500 ilköğretim öğrencisine el yıkamayı öğretti.

''Aydınlık Yarınlar için Beyaz bir dokunuş'' projesini gerçekleştiren proje lideri Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan ve öğrenci grubu katkılarından dolayı Edirne Belediyesi'ni ziyaret etti.

Grubu meclis salonunda ağırlayan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken, tıp gibi ağır tempodaki bir fakültede okuyup, bu tür sosyal sorumluluk projelerine zaman ayırdıkları için grubu kutladı.

Grup adına konuşan TÜ Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Musa Murat Çalışman ise büyük emekleri olan öğretim üyesi Prof. Dr. Mişel Kokino'nun anısını yaşatmak için oluşturulan Kokino Öğrenci Topluluğu'nun, geliştirdiği AB destekli ''Aydınlık yarınlar için beyaz bir dokunuş'' projesiyle Edirne'de dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü okul ve köylerde doğru el yıkama eğitimleri verdiklerini anlattı.

Grup olarak, 2011 yılı haziran ayına kadar projelerinin süreciğini, ana geçim kaynağı kümes hayvancılığı ve tarım olan köyde yaşayan vatandaşlara temizlik ve sağlık bilincini geliştirmeye devam edeceklerini bildirdi.