BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.397,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşaklı çiftçiler Bursa'ya çıkartma yapacak

Uşak Ziraat Odası Başkanlığı, 500 çiftçiyi ücretsiz olarak Bursa’daki Tarım ve Hayvancılık Ekipmanları fuarına götürecek.

Abone ol

Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, fuarda çiftçilerin tarım ve hayvancılık alanında kullanılan ekipmanları ve sektörde yaşanan gelişmeleri yerinde inceleyeceğini söyledi.

Bu gece otobüslerle yola çıkacak olan Uşaklı 500 çiftçi günü birlik Bursa’daki fuarı gezecek. Geziyi düzenlemedeki amaçlarının bölge çiftçisinin tarım ve hayvancılık alanındaki ekipmanları görmesini ve yöreye uygun ekipmanları karşılaştırarak doğru ekipmanları kullanmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Nafiz Mıdık, “Geziye katılacak çiftçilerimiz arasında bayanlarda var. Katılmak için müracaat eden herkesi götürüyoruz. Oda olarak bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. Tarım ve hayvancılık ilimiz ekonomisi için büyük önem taşıyor. Yaklaşık 100 bin kişi kazancını bu sektörden sağlıyor. Odamıza kayıtlı 17 bin 750 üyemiz var. Sektördeki yenilikleri ve fırsatları takip etmek zorundayız” dedi.

Uşak’ta sulanabilir alanların yetersiz olduğunu bu nedenle üreticilerin geçim sıkıntısı yaşadığını ifade eden Nafiz Mıdık, “İlimizde genel olarak arpa, buğday, nohut ve haşhaş gibi tarım ürünleri daha yaygın olarak üretiliyor. Bu ürünlerin ekonomik getirisi yağlı tohum bitkileri, meyvecilik ve sebzecilik kadar yüksek değil.

Biz yetkililerden sulanabilir alanların arttırılmasını istiyoruz. Uşak çiftçinin en büyük sorunu gübre, mazot ve tohum fiyatlarının yüksel olmasının yanı sıra sulanabilir alanların az olmasıdır. Yöremize has önemli sorunlarımızdan biri de tarımsal işletmelerin küçük ölçekli olmasıdır. Tarımsal işletmeleri büyütüp sulanabilir tarım alanları çoğaltılabilirse çiftçimiz meyvecilik ve yağlı tohum bitkilerine yönelebilir. Fuara giden çiftçilerimiz sulama sistemleri, fide, fidan, meyvecilik ve yağlı tohum bitkileri konusunda da bilgi sahibi olacak”
dedi.