BIST 10.644
DOLAR 32,10
EURO 35,09
ALTIN 2.525,22
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Video görüşmeleri eve taşınıyor

TelePresence ürünü umi, gerçeğe yakın görüntü kalitesiyle video görüşmeleri yapma imkanını sunuyor

Abone ol

Veri ağları konusunda dünya lideri olan Cisco, ev kullanıcılarına yönelik telepresence ürünü umi’yi piyasaya sunuyor. Bu alandaki ilk ve tek ürün olan umi, ev kullanıcılarını HD video kalitesiyle yakınlarıyla görüntülü olarak konuşturuyor. Mevcut HD televizyon ve geniş bant bağlantı üzerine kurulan umi, yüksek kaliteli ve doğal görüntü sağlayarak ev kullanıcılarının, göz kırpışlarından ses tonlarındaki değişime kadar her ayrıntıyı görerek ve duyarak, yakınlarıyla aynı odada oldukları hissini yaratacak kadar gerçeğe yakın bir görüşme deneyimi yaşatıyor.
HD kamera, konsol ve uzaktan kumandadan oluşan Cisco umi, şirketin iş dünyasında yaygın olarak kullanılan telepresence çözümleri ile edindiği deneyimden de faydalanarak kurulduğu evlerdeki ışık seviyeleri ve mekan büyüklüklerine kolayca adapte oluyor ve yüksek seviyede video ve ses performansı sağlıyor.

Cisco umi, HD televizyon ile kablolu veya kablosuz geniş bant bağlantısına kurulduktan sonra uzaktan kumanda ile ekrandaki arayüze ulaşılıyor ve bu arayüz üzerinden görüşmeler yapılıyor, video mesajları izleniyor, rehber güncelleniyor, profil ve ayarlar düzenlenebiliyor. Kullanıcılar ayrıca kendi umi videolarını kaydederek Facebook, YouTube ya da e-posta ile paylaşabiliyor. Ayrıca umi kullanmayan ama bilgisayarında webcam olan ve Google video chat kullanan yakınlarıyla da video görüşmesi yapabiliyorlar.

Cisco Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su John Chambers, “Cisco insanları bir araya getiriyor ve iletişim, erişim ve eğlenme biçimimizi değiştiren yeni video deneyimleri yaşatıyor” diyor, “Cisco umi, eşsiz telepresence deneyimini oturma odalarımıza kadar getirecek ve yakınlarımızla bir araya gelme olanağımızı artıracak. Eğitimden sağlığa, finansal servislerden ev ürünlerine yeni hizmetleri tüketicilerin şirketlerden böyle teknolojiler üzerinden aldığı bir geleceği tasarlıyoruz.”

Cisco Gelişen Teknolojiler İş Grubu Başkan Yardımcısı Marthin De Beer ise, “Cisco umi, uzaktaki arkadaşlarımızı ve sevdiklerimizle bir araya gelmede ulaşılabilen en ileri nokta. Cisco umi, doğum günü kutlamalarından uykudan önce anlatılan masallara kadar yaşamın en özel anlarını paylaşma imkanını sunuyor” diyor.
 
Cisco umi’nin sunduğu özellikler ve avantajlar şöyle:
Çok net ve gerçeğe yakın HD görüntüsü,
Kurulum için HD televizyon ve geniş bant internet bağlantısı yeterli,
Kolay kuruluyor ve kullanılıyor; bir düğmeye basarak görüşme yapılabiliyor,
Webcam’i olan herhangi bir bilgisayar ve Google video chat ile video görüşme yapılabiliyor,
Video yaratılıp Facebook, YouTube ya da e-posta ile paylaşılabiliyor,
Video mesajlar yoldayken dizüstü bilgisayar aracılığıyla kontrol edilebiliyor,
Yeni video mesaj uyarıları metin olarak cep telefonuna iletiliyor,
Kullanıcılar oturdukları yerden zoom yapabiliyor ya da geniş açıya geçebiliyor,
Aramaları görüntüleme ve engelleme gibi özellikler sayesinde kullanıcı mahremiyeti sağlanıyor,
Özel açılış, zil sesi ve arama tercihleri ile kişiselleştirilebiliyor,
Özel tasarımı ile oturma odaları ve HD televizyonlar ile uyum sağlıyor.