BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van polisi ilçeleri yarıştırıyor

Van Emniyet Müdürlüğü, "İlçeler Yarışıyor" etkinliği çerçevesinde 2 ilçe, bir belde ve il merkezinden 250 öğrenciyi Akdamar Adası'na götürdü.

Abone ol

Van Emniyet Müdürlüğü, "İlçeler Yarışıyor" etkinliği çerçevesinde 2 ilçe, bir belde ve il merkezinden 250 öğrenciyi Akdamar Adası'na götürdü.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, öğrencilere yönelik etkinliklerini aralıksız sürdürüyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda şehir merkezindeki okullara giderek öğrencilere yönelik değişik etkinlikler düzenleyen Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, bu çerçevede ilçelerin katılımıyla "İlçeler Yarışıyor" etkinliği düzenlemeye başladı. İlk organizasyonda Van merkez, Muradiye ve Gürpınar ilçeleri ve Erçek beldesinden 250 öğrenciyi Akdamar Adası'na götüren TDP ekipleri, tek tek ilçelere giderek öğrencileri polis otobüsleri ile Gevaş ilçesi sınırlarında bulunan Akdamar İskelesi'ne götürdü. Öğrenciler, burada hazır bekletilen İl Özel İdaresi'ne ait teknelerle Akdamar Adası'na götürüldü.

Burada ilk olarak adayı gezen öğrenciler, daha sonra polis ablaları ve ağabeyleriyle birlikte Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde halay çekildikten sonra çuval, halat, yumurta ve minyatür kaleye penaltı atma yarışmalarına geçildi. Çuvalların içerisinde yarışan öğrencilerden kimisi bitiş çizgisine ulaşırken kimileri ise yarı yolda yere düşerek güzel görüntüler ortaya çıkmasına neden oldu.

Yumurta taşımada bazı öğrenciler yarışma başlamadan kaşıklarındaki yumurtaları düşürürken, kimileri ise büyük bir titizlikle varış çizgisine ulaştı. Büyük bir neşe içerisinde geçen yarışma sonunda okullara futbol topu, öğrencilere ise içerisinde giyim kırtasiyeden oluşan hediye paketleri ile şapka dağıtıldı.

Güzel bir gün geçiren öğrenciler, daha sonra tekrar gemilerle iskeleye ardından otobüslerle geldikleri ilçelere götürüldüler. Van Emniyet Müdürlüğü'nün öğrencilere yönelik düzenlediği etkinliklerin aralıksız devam edeceği belirtildi.