BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

19 gündür kaybolan eşini arıyor

Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde oturan Mehmet Yiğit (35) adlı vatandaş, 19 gündür kaybolan eşi ve 3 çocuğundan haber alamıyor.

Abone ol

Ağrı'da hamal olarak çalışan Mehmet Yiğit, 19 gündür eşi Çiğdem (37), çocukları Nuran (13), Gökhan (11) ve Kader (6)'i arıyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Ağrı'da meydana gelen sel afetinde evlerinin bir odası yıkılan Mehmet Yiğit, derme çatma bir evde yaşıyor. Yiğit, geçtiğimiz 19 Eylül günü sabahı işe gitmek için evden çıktığını, akşam evine geri dönerken, kapının açık ve içerde kimsenin olmadığını fark etti. İlk olarak komşularına bakan Yiğit, ailesinin komşularında olmadığını gördükten sonra akrabalarına haber verdi. Ailesini akrabalarında da bulamayan Yiğit, durumu Ağrı Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi.


Ailesinden 19 gündür haber alamadığını vurgulayan Yiğit, ''16 yıllık evliyim ve 3 çocuğum var. Çocuklarımdan Nuran 6. sınıfa gidiyor. Gökhan 4, küçük kızım Kader ise 1. sınıfta. Bazen inşaatlarda işçilik bazen de çarşıda hamallık yaparak geçimimi sağlıyorum. Sabah işe giderken, eşim Çiğdem Yiğit beni uğurladı. Çocuklar uyuyordu. Akşam geldiğimde ise eşim ve çocuklarımdan hiçbiri evde yoktu. Kapı da açıktı. Komşulara sordum öğlen saatlerine kadar buradaydı dediler. Fakat öğleden sonra yoktular. Aramadığım bakmadığım yer kalmadı. Ama yok sanki yer yarıldı da içine girdiler. Daha sonra emniyete, valiliğe haber verdim. Her tarafta arıyorlar. Fakat 19 gündür hala bir haber alamadım. Ufacık bir iz bile yok." dedi.

Konuşmasında eşine de seslenen Yiğit, "Eğer beni duyuyorsan, bir hata yaptıysam ne olur beni affet. Seni ve çocuklarımı çok özledim, evimize, yuvamıza geri dönün. Ya da başka şartlar altındaysan, emniyet güçlerimiz her tarafta sizi arıyorlar.'' diye konuştu. Yiğit, bu konuda Vali Ali Yerlikaya'dan yardım almak için makamına gittiğini ve 400 TL para yardımı aldığını belirterek, Vali Yerlikaya'nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü'nde özel bir ekip kurulduğunu söyledi.

Evde 3 çocuğunun okul giysilerini kanepenin üzerine bırakarak hasret gideren Yiğit, çocuklarının tek tek elbisesini koklayarak gözyaşı döktü. 19 gündür evde tek başına çaresiz bir şekilde yaşadığını ifade eden Mehmet Yiğit, ''Eşim çoğu zaman çamaşır makinemizin olmadığını sorun yapıyordu. Komşularımızda gördüğü bir şeyi kendi evinde bulamayınca bunalıma giriyordu. Bunun için defalarca tartıştık. Ama maddi durumumuz çok kötü. Çamaşır makinasını alacak imkânımız yok. Zaten çarşıda hamallık yaparak geçimimizi kıt kanaat sağlamaya çalışıyorum. Eşim 3 ay önce de çocukları da yanına alarak ortadan kayboldu. Daha sonra emniyetin yaptığı aramalarda eşim ve çocuklarım huzurevine bulunmuştu.'' diye konuştu.