BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Edremit'te yangına broşürlü önlem

Edremit Belediyesi, vatandaşları yangına karşı bilinçlendirmek için 10 bin adet broşür bastrıp tüm ilçede dağıttı.

Abone ol

Balıkesir’in Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü vatandaşları yangınlara karşı biliçlendirmek için broşür bastırdı.

Edremit Belediyesi’nce hazırlatılan broşürlerde, “Güvenli bir evde yaşamak için neler yapılması gerektiğini, sigara, LPG ve Doğalgaz, Elektrik ve elektrikli ev aletleri, Kömür sobaları kullanımlarının yanı sıra doğadaki cam kırıklarının yangınlara verebileceği sebebiyet, piknikçilerin neler yapması gerektiği ve çocukların evde nelere dikkat etmelerine” kadar bir çok detayla yangından korunmanın yolları anlatıldı.  Bastırılan yaklaşık 10 bin adet broşür kentte dağıtılmaya başlandı.

Tüm detaylarıyla anlatılıyor

3 ayrı şekilde hazırlatılan broşürlerde yangın ihbar telefonu 110 bulunuyor. Ayrıca broşürlerin birinde yangınların sınıflandırılması yapılırken, yangının nedenleri, söndürme prensipleri, yangına karşı korunma yöntemleri ve yangının halinde neler yapılması konularında hem yazılı hem de grafik olarak anlatılıyor. Yangına karşı önce önlem alınması sonra da söndürmenin geldiğinin anlatıldığı ikinci broşürde özellikle mutfak yangınlarının önlenmesi için neler yapılmalı bunlar en ince detayına kadar belirtiliyor. Anız, bahçe ve çöp yangınlarına da dikkatlerin çekildiği broşürlerde banyo yangınlarını önlemek için alınması gereken tedbirler bulunuyor. Ayrıca üçüncü broşürde Güvenli ve sağlıklı bir yaşam için ‘Yangın öncesi altın kurallar’, ‘Güvenli bir yaşam için yangın sırasında 10 altın kural’ gibi bilgilere de yer verildi.

Vatandaşın yeterli bilgisi yok

Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürü Şaban Özbaş, vatandaşların yangın konusunda yeterince bilgili olmadığını belirttti. Özbaş, “ Bir yangın anında neler yapmalı, nasıl hareket etmeli bunları birçok kişi bilmiyor. Bu bilinçsizlik ise çoğu zaman felaketlerle son buluyor. Biz Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızı yangınla ilgili her konuda bilgilendirmek amacıyla üç ayrı broşür bastırdık.Tüm önlemlere rağmen yangınla karşılaşıldığı takdirde Alo 110 yangın ihbar hattının aranması yeterli olacaktır” dedi.