BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,53

Uğur Dündar Kimdir?

İstanbul ilinin Silivri ilçesi Akören Köyü'nde doğdu. Vefa Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nden mezun oldu. 1970 yılında TRT tarafından açılan bir sınavı kazandı ve televizyon yapımcısı olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl içinde İngiltere'de BBC'nin "Televizyonda Yapım-Yönetim" kursuna katıldı. Türkiye'ye döndükten sonra TRT'de yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak değişik televizyon programlarına imza attı....

İstanbul ilinin Silivri ilçesi Akören Köyü'nde doğdu. Vefa Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nden mezun oldu. 1970 yılında TRT tarafından açılan bir sınavı kazandı ve televizyon yapımcısı olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl içinde İngiltere'de BBC'nin "Televizyonda Yapım-Yönetim" kursuna katıldı. Türkiye'ye döndükten sonra TRT'de yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak değişik televizyon programlarına imza attı. Programları arasında en popüleri Arena'dır. 

İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nde "Televizyon Programcılığı" derslerinde lisansüstü hocalık yaptı.TRT'de 20 yılı aşkın süreyle çalıştı. Aynı zamanda Hürriyet yazarı olan Uğur Dündar Türkiye'de araştırmacı televizyon gazeteciliğini başlatan kişidir. 2001-2002 Döneminde Sabah Gazetesi'nde ve ATV'de Çalıştı. Bugüne kadar sayısız programa imza atan Uğur Dündar halen haber programı Arena'nın genel yönetmenliğini sürdürüyor. Uğur Dündar, Yasemin Baradan Dündar ile evli ve 4 çocuk babasıdır. 

Uğur Dündar Şu Anda Star TV Ana Haber Bülteni Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürmekte ve hafta içi hergün ana haber bültenini sunmaktadır. Star TV Ana Haber Bülteni'nin Son Bülten Tarihi 31 Temmuz 2009 Cuma'dır. 1 Ağustos 2009'dan İtibaren Star TV Ana Haber Bülteni'nde Ünal Oymak Hafta Sonu ve Nazlı Öztarhan'da Hafta İçi Her Gün Sunacak. 40 Yılın Habercisi Olan Arena Ağustos'ta Yine ATV'den Ayrılmayacak.