BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25

Turhan Çömez nereli eşi ve çocukları kimdir? Erdoğan'ın doktoruydu

22 Ekim 1965 doğumlu olan Turhan Çömez Gönen Balıkesirli. İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olan Turhan Çömez, genel cerrahtır.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru olan Turhan Çömez, AK Parti'den ihraç edilmişti. FETÖ'nün hedefi olan Turhan Çömez, İngiltere'yi siyasi sığınmacı olmuştu. Turhan Çömez 12 Ekim 2022 tarihinde İYİ Parti saflarına katıldı.

Doktor olan Turhan Çömez 22 Ekim 1965 Gönen Balıkesirli doğumlu. İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olan Turhan Çömez, genel cerrahtır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru olan Turhan Çömez, 22. dönem Ak Parti Balıkesir milletvekiliydi. AK Parti'de olduğu dönemde Turhan Çömez genel başkan özel kalem müdürlüğü ve danışmanlık görevlerinde bulundu.

AK Parti'den neden ihraç edildi?

Parti içindeki çıkışları sebebiyle 28 Şubat 2008 tarihinde disiplin kuruluna sevk edilen Turhan Çömez'i,  AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu, "partiyi küçük düşürdüğü gerekçesiyle" 8 Nisan 2008'de partiden ihraç etti.

FETÖ Ergenekon'a dahil edince İngiltere'ye sığındı

Turhan Çömez, FETÖ'nün de hedefi oldu. 1 Temmuz 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan Turhan Çömez, İngiltere'de dil eğitimi gördüğü için yakalanamadı. İngiltere'de siyasi sığınma talebinde bulunan Turhan Çömez'in, bu başvurusu kabul edildi ve kendisine 2011 yılında 5 yıllık iltica statüsü verildi. 2019 yılında Ergenekon davasından beraat eden Turhan Çömez, Türkiye'ye dönüş yaptı.

Turhan Çömez evli ve 2 çocuk babası... FETÖ'nün kumpas mağduru olduğu dönemde İngiltere'de yaşaşan Turhan Çömez, Basildon Üniversite Hastanesi’nde genel cerrahi uzmanı olarak çalıştı.

Sokaklarda yattı

Turhan Çömez 12 Ekim 2022 tarihinde İyi Parti'ye katıldı. Turhan Çömez rozetinin takıldığı İYİ Parti grup toplantısında "Bir sürgün hayatı yaşadım. İnanın bana bildiklerimi bilseniz, duyduklarımı duysanız ve gördüklerimi görseniz aynı şeyi yapardınız." ifadelerini kullandı. Meral Akşener ise "Ben Turhan Bey'i çok uzun yıllardır tanırım. Kumpas döneminde direnmiştir ve kendi dediği gibi sürgüne mecbur kalmıştır. Kendisi söylemez ama sokaklarda yatmıştır. Meşhur lobilerin elini öpmeden direnmiştir" dedi.

Turhan Çömez'in eşi ve çocukları

Çalkantılı bir siyasi hayatı olan Turhan Çömez'in eşi