BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,47
HABER /  SPOR

UEFA Koronavirüs nedeniyle EURO 2020'yi iptal etti

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) bir yıl ertelendiği duyuruldu. Ayrıca Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçları da askıya alındı.

Abone ol

UEFA'nın acil koduyla 55 üye ülke federasyonuyla yaptığı telekonferans toplantı sona erdi. UEFA'nın kendisine üye ülke federasyonlarıyla yapacağı toplantı, saat 15.00 itibariyle başlarken, toplantının ilk gündem maddesi olan EURO 2020 Avrupa Şampiyonası'yla ilgili karar da belli oldu.

EURO 2020 1 yıl ertelendi
İlk olarak Norveç Futbol Federasyonu tarafından açıklanan karara göre, Avrupa Şampiyonası'nın korona virüs salgını nedeniyle 11 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihlerinde oynanacağı belirtildi. 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası ise 2022 yılına taşındı.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''EURO 2020'yi ertelemek, ulusal ligleri ve kulüp organizasyonlarını tamamlayabilmek için tek şansımızdı. Bu konuda tüm yerel federasyonların tam desteğini aldık." dedi.


EURO 2020'NİN 1 YIL ERTELENME KARARININ ARDINDAN MERİH'İN PAYLAŞIMI

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi de askıya alındı
UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi karşılaşmalarını corona virüs tehdidi geçene kadar askıya aldı. Marca'nın iddiasına göre Şampiyonlar Ligi Finali 27 Haziran'da UEFA Avrupa Ligi finali ise 24 Haziran'da oynanacak.

Devler Ligi finali ne olacak?
Türkiye Futbol Federasyonu'nun gündemindeki ilk konu ise 30 Mayıs'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Finali. TFF, organizasyonla ilgili çekincelerini UEFA'ya aktarırken, bu maçlarla ilgili kararın, telekonferansla yapılacak olan toplantının ardından UEFA'nın kendi içinde yapacağı toplantıda belli olacağı öğrenildi.

Copa America da 2021'e ertelendi
Öte yandan EURO 2020'nin ardından, bu yaz Kolombiya ve Arjantin'in ev sahipliği yapacağı Copa America da 2021 yılına ertelendi.

Şenes Erzik: Yapılacak tek şey ertelemekti
UEFA Onursal Yönetim Kurulu Üyesi Şenes Erzik, yaptığı açıklamada "UEFA, ligleri zorla ertelemek ve federasyonların özerkliğine el sürmek istemez. Liglerin ertelenmesi, çareler aranıp bulunduğunda, yaz tatilinden de fedakarlık yaparak haziran temmuz aylarında başlanarak bitirilmesi. Yapılacak tek bir şey vardı. EURO 2020'nin ertelenmesiydi. Bunu hep beraber konuştuğumuzda, böyle olacağını hepimiz biliyorduk yani. Bu yeni bir şey değil. Bundan sonrası önemli." dedi.