BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,72
ALTIN 2.435,98
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Trabzon'da su sorunu böyle çözülecek

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, teknik arızalar nedeniyle uzun süreli su kesintilerini önüne geçmek için yeni su depoları yapacaklarını söyledi.

Abone ol

Gümrükçüoğlu, 10 milyon TL yatırım bedeli olacak yeni su depolarının projelerinin tamamlanma aşamasında olduğunu belirtti.

Trabzon Belediyesi teknik ana isale hatlarında meydana gelen boru patlaması ve teknik arızalar sonrası ortaya çıkan uzun süreli su kesintilerinin önüne geçmek için 16 bin metreküplük üç depo yaptıracak.

Beşirli Mahallesi'nin üst kısmı, Erdoğdu Mahallesi Köseoğlu Caddesi ve Kavakmeydan mevkiinde bulunan düşük kapasiteli su depoları yıkılarak kentin uzun süreli su ihtiyacını karşılayacak depoların belediyeye maliyeti 10 milyon TL olacak.

Fatih mahallesinde kahvehanede vatandaşlarla sohbet ettiği sırada kendisine sorulan "Uzun süreli su kesintileri bizleri bunaltıyor. Bu konuda ne gibi bir çalışma düşünüyorsunuz"? sorusunu cevaplayan Başkan Gümrükçüoğlu, ana isale hatlarında meydana gelen teknik arızalar nedeniyle uzun süreli su kesintilerinin önüne geçmek için toplam 16 bin metre küplük üç deponun projesinin tamamlanmak üzere olduğunu kaydederek, "Su arızası meydana geldiği zaman arızayı tamir etmek için önce ana borulardaki suyu boşaltmak gerekiyor. Bu da çok uzun bir süre alıyor.

Arızayı 4 saatte tamir ediyoruz. Ama boruların ve depoların tekrar dolması çok uzun bir zaman alıyor.10 milyon tutarında büyük ana depolar yaptıracağız. Projeleri şu anda çiziliyor. O zaman bir yerde arıza olunca suyu 2-3 saatten fazla kesinti olmayacak şekilde tamir edebileceğiz. Teknik arıza her zaman olabilir ama su kesintileri 48 olunca vatandaş haklı olarak bunalıyor" diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, Galyan Barajı'nın Ağustos ayının sonunda su tutmaya başlayacağını belirterek, "Su tutmaya başlaması demek işin bitiriliyor olması demektir. 2011'in en geç nisan ayında barajdan su verilmeye başlanacak.

 Barajı bitirsek bile herhangi bir teknik arızada su kesintilerini en asgari süreye indirmek için büyük su depolarının yapılması son derece önemlidir" şeklinde konuştu.