BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gündoğdu Meydanı'nda teröre lanet

İzmirli vatandaş, sosyal paylaşım sitesi üzerinden haberleşerek terörü lanetlemek için bir araya geldi.

Abone ol

Hakkari ve Elazığ'da verilen 11 şehidin ardından yaşananlara duyarsız kalmayan bir gurup İzmirli vatandaş, sosyal paylaşım sitesi üzerinden haberleşerek terörü lanetlemek için bir araya geldi.

Gündoğdu Meydanı'nda toplanan 500 kişi, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'', ''Vatan sana canım feda'', ''Hükümet istifa'', ''Tayyip oğlunu askere gönder'', ''Meclis'te PKK istemiyoruz'' sloganlarıyla yürüyüş yaptı. Grup ayrıca ''İzmirli oturma, şehidine sahip çık'', ''Şehidim hakkını helal etmiyor'' diyerek çevredeki vatandaşları da aralarına katılmaya çağırdı. Vatandaşlar ise gruba alkışlarla destek verdi.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan vatandaşlar daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Şehitlerin isminin tek tek okunduğu eylemde hükümet ve terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı.

 BABALAR GÜNÜNDE MEYDANDA OLMAK İSTEDİK

Bayrağını alarak meydana geldiğini belirten bir vatandaş; "Bayrağımızı aldık, geldik. İzmirliler ile birlikte olmaya geldik. Şehit ailelerinin acısını paylaşmaya geldik, evlatlarını bağırlarına basamayan babaların acılarını paylaşmaya geldik. Bu olayların sorumlularını lanetlemeye geldik.

Bu doğal bir refleks, sosyal paylaşım sitelerinde oluştu bu durum bende arkadaşlarımı davet ettim. Bugün babalar günü, bende bayrağımı alıp kızımla birlikte meydanda olmayı tercih ettim" dedi.

Oğlunun Bolu Dağı Komando Birliğinde askerlik görevini yaptığını ve görevli olarak Güneydoğu'ya gönderildiğini söyleyen Mücella Alev de, "Her gün diken üstünde yaşıyoruz. Yeter artık bitsin bu terör" dedi.

 Hiçbir örgüte ya da partiye bağlı olmadan tamamen kendi inisiyatifleri ile eylem yapma kararı alarak Gündoğdu Meydanı'nda toplanan kalabalık daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında slogan atan vatandaşlar herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Cumhuriyet Meydanı'ndan sonra yürüyüşe devam eden gurup Konak Meydanı'nda bulunan Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı önüne kadar yürüdükten sonra olaysız dağıldı.