BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.437,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakırspor'a sürpriz talip!

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın kuzeni olan işadamı Cengiz Ayna'nın Diyarbakırspor Kulüp Başkanlığı için adı gündemde.

Abone ol

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın kuzeni olan işadamı Cengiz Ayna'nın Diyarbakırspor Kulüp Başkanlığı'na aday olması gündeme gelirken, Ayna, görev verilmesi durumunda siyaseti spora alet etmeyeceğini ve Diyarbakırspor'u yeniden Süper Lig'e çıkaracağını söyledi.

Bank Asya 1'nci Lig'de 2010-2011 sezonunda mücadele edecek Süper Lig'den düştükten sonra futbolcu ve alacaklar nedeniyle Diyarbakırspor hacizlerle boğuşurken, BDP Milletvekili Emine Ayna'nın kuzeni Cengiz Ayna takıma talip oldu.

Süper Lig'den düştükten sonra kulüp başkanının kayıplara karıştığı Diyarbakırspor'da bazı yöneticiler olağanüstü kongre için istifa etmişti.

Ankara'da buluşan bazı Diyarbakırlı işadamları yeni yönetim belirlenmesi için kulis çalışmaları yaparken, BDP'li Emine Ayna'nın kuzeni
işadamı Cengiz Ayna bazı işadamlarının kendisine kulübü alması için baskı yaptığını kaydetti.

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer'in kongre kararı almasını beklediğini ifade eden Ayna, delegelerin istemesi durumunda adaylığını açıklayacağını söyledi.

Diyarbakırspor'u yeniden Süper Lig 'e çıkarmak için çalışacağını ifade eden Ayna, "Takımın bu kötü gidişatından dolayı bazı Diyarbakırlı iş adamları ile bir araya gelip takımın durumunu değerlendirdik.

Değerlendirme soncu arkadaşlarımın büyük bir bölümü aday olmam noktasında büyük baskı kurdu. Bizde gelişmelere göre karar vereceğiz. Diyarbakırspor'u sahipsiz bırakmayacağız. Bize görev verilirse talip oluruz ve gereğini yaparız. Takımı hiçbir şekilde siyasete alet etmeyeceğiz. Sporun temel kurallarını benimseyerek, hareket edeceğiz" dedi.

Kulübün tesisleşme ve şirketleşmesi için bazı projelerinin olduğunu kaydeden Ayna, "Gelir kaydedici projeler yürütüp şirketleşeceğiz. Bu şekilde takımı para dilenen konumdan çıkaracağız. Kendi futbolcumuzu kendimiz yetiştireceğiz. Önemli olan Diyarbakır'ın hak ettiği yerde olması. Hedefimiz ilk yılda Diyarbakırspor'u birinci lige çıkarmak" şeklinde konuştu.