BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kiraz Festivali İptal Edildi

Erdoğan eğlence ve halk konserini, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırı nedeniyle iptal ettiklerini bildirdi.

Abone ol

Ankara'nın Güdül ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Erdoğan, bugün başlayan ''Kiraz Festivali''ndeki eğlence ve halk konserini, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırı nedeniyle iptal ettiklerini bildirdi.

 Güdül kirazının ve ilçenin tanıtımını yapmak amacıyla Güdül Kaymakamlığı ve Güdül Belediye Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen festival, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan konuşmalarla başladı.

  Belediye Başkanı Hüseyin Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'yı lanetlerken, ''Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyelerinin askeri birliğe düzenlediği saldırı sonucu verdiğimiz şehit ve gazilerimiz için festival eğlencelerinin tamamını ve halk konserini iptal ettik'' diye konuştu.

 Güdül Kaymakamı Cenk Hakan Karaduman ise konuşmasında terör örgütü PKK'yı lanetledi.

 Öncelikle şehit yakınlarına, ardından da tüm Türk milletine başsağlığı dileyen Karaduman, ''Bu gün Babalar Günü... Tüm şehitlerimizin babalarının, Babalar Gününü kutluyor, ellerinden öpüyorum'' dedi.

Türkiye'nin üstünde ''oyunlar oynandığını'' dile getiren Kaymakam Karaduman, ''bu oyunlara gelinmemesi gerektiğini'' sözlerine ekledi.

 Diğer etkinliklerin iptal edildiği festivalde  Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisi izlendi ve ardından stantlar gezildi..