BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  GÜNCEL

Tecavüzcüyü serbest bıraktıran mesaj

16 yaşındaki kızla zorla ilişkiye girmek ve hamile bırakmaktan yargılanan genç serbest kaldı.

Abone ol

ÇORUM'da, zorla cinsel ilişkiye girdiği 16 yaşındaki T.A.'yı hamile bıraktığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 17 yaşındaki M.G., genç kızın gönderdiği cep telefonu mesajı sayesinde serbest kaldı.

Sanığın annesi 38 yaşındaki D.G., T.A.'nın gönderdiği, ‘Ben M.G.'yi çok seviyorum. Cezaevine gidip onu ziyaret etmek istiyorum. Beni ziyaretçi yazdırın’ yazılı mesajı delil olarak mahkemeye gösterdi.

Çorum'da 2.5 ay önce, işsiz olan M.G., kadın kuaföründe çalışan T.A. ile cinsel ilişkiye girdi. Karnının büyümesi üzerine ailesine M.G.'nin kendisine tecavüz ettiğini söyleyen T.A., polise giderek şikayetçi oldu. Kısa süre sonra yakalanan M.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıkan M.G., duruşmada yaptığı savunmasında, “T.A. ile bir yıldır arkadaştık. Ben onu, o da beni seviyordu. Altı ay kadar önce bizim evde onunda rızasıyla cinsel ilişkiye girdik. Çünkü evlenmeyi düşünüyorduk. Kendisiyle zorla ilişkiye girmiş değilim” dedi.

İlk duruşmaya gelmeyen T.A. ise daha önce soruşturma aşamasında Cumhuriyet savcısına veriği ifadesinde, M.G.'nin kendisini bıçakla tehdit edip, boş bir alanda zorla ilişkiye girdiğini belirterek şikayetçi olmuştu.

"CEZAEVİNE GİRİP ONU ZİYARET ETMEK İSTİYORUM"

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık M.G.'nin annesi D.G., oğlu tutuklandıktan 4 gün sonra cep telefonuna T.A.'dan mesaj geldiğini söyleyerek, “Oğlum tutuklandıktan 4 gün sonra, T.A. "Ben M.G.'yi çok seviyorum. Cezaevine gidip onu ziyaret etmek istiyorum. Beni ziyaretçi yazdırın" yazılı mesaj attı. Zorla ilişkiye giren bir kız böyle bir mesaj niye atsın” diye konuştu, kayıtlı olan bu mesajı gösterdi.

Mahkeme heyeti, genç kızın ifadesinin alınması için duruşmayı ertelerken, tutuklu yargılanan M.G.'yi de üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığını gözönüne alarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti.