BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mardin'de Pınarcık katliamı lanetlendi

Mardin`in Ömerli İlçesine bağlı Pınarcık köyünde 23 yıl önce terör örgütü PKK`nın katlettiği 30 kişi mezarları başında anıldı.

Abone ol

Ömerli Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, yaptığı konuşmada, 23 yıl önce teröristlerce Pınarcık köyüne düzenlenen hain saldırıda 17`si çocuk, 6`sı kadın toplam 30 kişinin katledildiğini, insan haklarının sadece teröristler söz konusu olduğunda gündeme gelmemesini, şehitlerin, çocuk ve bebeklerin de yaşama hakkı olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, Türk Milletinin birliğine, bütünlüğüne ve vatanına çeşitli
yollarla saldıranlar tam olarak teşhis edilemezse geleceğin karanlık olduğunu anlattı. Uyanık olmak, tehlikeleri zamanında görmek ve tedbir almak zorunda olduğumuzu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Bu memleket hepimizin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm vatandaşlarının eşitliğine dayalı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Türkiye'de yaşayan kendini Türk vatandaşı olarak gören herkes kardeştir. Terör örgütünün bölmeye çalıştığı bölge, hepimizin vatanıdır. Mardinli, Diyarbakırlı, Şanlıurfalı, Erzurumlu, Konyalı, İzmirli bu vatanın evladıdır. Özellikle dün Hakkâri'de kaybettiğimiz askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum,  mekânları cennet olsun."

Pınarcık köyü muhtarı Bedirhan Öztep de, "Kadınlarımızın dul kalmasını
masum çocuklarımızın şehit olmasını ve ocaklarımıza ateşin düşmesini
engellemek için bu cennet vatanda kardeşçe yaşamaya devam
edeceğiz" dedi

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Hatipoğlu da konuşmasında,
terörü ve onların destekçilerini lanetlediğini belirterek şunları söyledi: "Devlet ve millet düşmanları, artık gizlenmeye gerek duymamakta, fikrini, kinlerini ve zehirlerini demokrasi ve hukuk düzeni adı altında apaçık ortaya dökmektedir.

Boşuna söylememişler; mazlumların hakkının olmadığı yerde zalimler mazlum görünür. İşte görüyorsunuz, terör örgütü yıllarca bu topraklarda kin, nefret tohumları ekti, yirmi yıl boyunca kırk bin masumun kanını içti; ancak bugün gelinen noktada sanki onlar haklıymış, masum insanlar haksızmış gibi bir muameleye tabi tutulmaktadırlar."

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tüm vatandaşlarının eşitliğine dayalı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu anlatan Hatipoğlu, "Türkiye'de yaşayan kendini Türk vatandaşı olarak gören kabul eden herkes kardeştir. Tekrar başımız sağolsun diyor, hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum" ifadelerini kullandı.

Köy Korucuları Derneği Başkanı Orhan Kandemir de yaşanan terör
olaylarından dolayı şehit olan bütün vatandaşlara baş sağlığı
dilediğini belirterek "Terör belasından bir an önce kurtulmamız ve refaha
kavuşmamız lazım. Hakkari'de şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet
ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Anma törenine Tugay Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, Ömerli Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.